v.28+4 (v.29)

God fortsättning.

Julen var trevligt men inte alls så mysig som den brukar vara, det hade nog att göra med att den spenderades på jobbet faktiskt. Men nu är det gjort och nästa år jobbar jag garanterat inte. Julafton var vi i Markaryd, åt gott och öppnade julklappar. Det var längesen jag fick så mycket julklappar, jag var helt omringad, TACK alla! Fick bl.a en ny rosa i-pod, då den andra gick sönder i Egypten, ett jättefint smyckeskrin, egentillverkade smycken av Teds syster som var JÄTTEFINA och så bebiskläder. Nu kommer inte smulan frysa när h*n föds. Juldagen sov jag bort eftersom jag jobbar natt och annandagen sov jag mestadels också.

Denna veckan är älskling och jag lediga, HELA veckan. Och den har mestadels spenderats med varandra med massa mys och lunch på stan, fix och trix inför nyår och så har vi pratat och varit hos barnmorskan. Låter knäppt att vi har pratat men det är det bästa med vårat förhållande, att vi kan prata om ALLT och INGET och ha långa diskussioner hela nätterna. Förut hade vi mycket tankar på bebisen, om den är frisk om den växer som den ska osv, men nu är tankarna mera åt vad kommer h*n ha för personlighet, uppfostran, hur kommer livet att bli och hur vill vi att det ska bli. MYS! Känns så verkligt, snart går vi in i vecka 30 och då är det bara 10 veckor kvar, och jag har bara 7 pass kvar sen går jag på havandeskapspenning=)

Nehe, nu ska vi packa bilen (som fortfarande är en sedan då vi inte bestämt vilken kombi vi ska ha men det lutar åt passat) och åka till Göteborg för att först vara hos familjen Skoglund som blir fyra om en vecka...weii så häftigt! Och jag får chans att öva bebis när den kommit ut;) Sen ska nyåret firas med Malin och John vilket ska bli tokmysigt och jag har verkligen längtat! Saknar min bästaste vän!

GOTT NYTT ÅR!!!



   


Veckan före jul och SPA i Varberg

Shit,veckorna bara springer iväg. Jag hinner knappt blinka fören det är ny vecka. Och i lördags gick magen och vi in i vecka 28, bara 12 veckor kvar till beräknad födsel!! Förra veckan spenderades två av nätterna på jobbet, däremellan gjordes sånt som behöver göras när man har eget hushålle, dvs tvätta, diska, städa, pynta, röja etc. Skulle bli jättetråkigt om jag skrev om alltihopa här så därför hoppar jag över det.

I torsdags iaf så var det äntligen dags för SPA-vistelse!! Som vi längtat. Och även om jag jobbade natten till torsdagen var jag förvånadsvärt pigg när Carola hämtade mig vid halv två. Sen bar det iväg, på snöööiga vägar till Varbergs Kurort och guuud så underbart där var. Dagen innan hade de ringt och sagt att det var fel på värmen i det hus vi skulle bo så de fick uppgradera oss till en svit för samma pris, ååh neh;) Hur mysigt som helst hade vi det på 60kvm med allt som en nutid människa år 2010 behöver. Vi låg i plurret och bastade mest hela eftermiddagen och vid femtiden skulle det avnjutas spabehandling nr 1. Men där blev jag besviken.. för jag fick inte bada Tegners kurbad för att jag är gravid. Den lilla asiatiska kvinnan sa med stora ögon när jag tog av mig badrocken "är det dags?", neh försäkrade jag det är inte dags fören om tre månader. Nehe, då går det icke att bada bubbelbadkar minsann. De var skraja att det skulle "trigga igång", fjant! Istället fick jag en hastig oljemassage, som om inte den skulle triggat igång som hon klämde på lilla smulanmagen. Iaf blev det hela ett struket kapitel på räkningen så jag är tacksam ändå=) Efter mera bad och bastu avnjöt vi en riktigt nyttig spabuffé, men min förbaskade visdomstand ska ju nu helt plötsligt börja trilska så det blev mest mos och blomkålssoppa för min del, efterrätten tog vi med upp på rummet för annars hade olyckan varit nära;) I fredags fick vi spabehandling nr 2 och gissa om jag njöt denna gång!!! Ansiktsbehandling med ögonbrynsfix och hårbottenmassage,mmmm. Efter detta var vi som två avslappnades päsar och efter en stunds bad så blev det hemfärd. TACK Carola! Detta behövde både du, jag och magen!!

Helgen var vi i Göteborg och firade lilljul hos familjen Skoglund, en mysig men kall vistelse på Lisebergs julmarknad följt av tomte, paketöppning och tomtegröt hemma i stugan. Supermysigt och uppskattat!

Nu: ny vecka, jul, jobb och sen: EN veckas LEDIGHET

  
SPA


Milton tittar på djuren på Liseberg

Och så kom tomten.

Då sitter man tryggt i mammas famn

Men sen kunde stora killen iaf bjuda på en kram

GOD JUL!

En helg i Östergötland

Jag är fullt medveten om min inaktivitet men ibland finns inte riktigt tiden. Förra helgen, dvs helgen innan lucia så var vi iaf i Östergötland. Det var en bra men intensiv helg och det var många som skulle besökas på kort tid. Vi hann träffa pappa och Zara, Peter på fredagen med lite fajitasmys och så sov vi i deras suuupermysiga lägenhet, trots kartonger ;). På lördagen blev det en snabb tur till Ikanohuset för att inhandla lite julklappar och sen åkte vi till mormor och morfar, där infann sig lugnet för ett par timmar innan det bar iväg på kalas till moster och hennes man Uffe, mycket trevligt och väldans god saffranspannkaka!!

Söndagen, var hemfärdens dag men innan dess så tog vi en promenad i 10 minusgrader och knorpande snö, destination: farmor och farfar. Det var himla skoj att återse Åtvidaberg och gå de "gamla" vägarna som man alltid gått och kan utan och innan, känna sig lite som hemma, men jag fick ändå lite ångest när jag tänkte på om jag skulle flytta tillbaka, nee. En Åtvidsdos var tredje månad räcker =) Vi har det bra på västkusten.

Men jag måste villigt erkänna att jag SAKNAR att ha min familj NÄRA!




Älskling fryyyser och påstår att nästippen kommer trilla av när vi kommer in, mes;) Undrar om det bara är vi i familjen Johansson som kallar den bro för Ölandsbron eller om det är ett Åtvidshittepå?

Havandeskapspenning

Försäkringskassan var på min sida så den 17 januari går jag hem på havandeskapspenning. Jag kommer sakna att jobba och ted tror inte jag kommer vara borta de 10 månader som planerat, jag är för rastlös säger han. Men jag har iaf börjat räkna dagarna tills jag ska gå hem,kommer bli gott för kropp och själ att få vila upp sig lite inför det kommande livet. Jag tycker redan min lilla mage är i vägen så det blir nog bra det där med att gå hemma o pyssla.

Idag kom spjälsängen, men den får så snällt ligga kvar i kartongen för vi har INGEN plats. Så nu blir det till att röja ur vårat allt-i-allo-rum.

Har varit så grymt skönt att bara vara ledig dessa dagar, bara gå hemma och greja med lite vad man känner för och vila i massor. Helgen kommer ju bli ganska intensiv,men nästa vecka åker jag och Carole på spa och som vi ska njuta!! Jag ska ligga som en val i poolen och bara njuta av mina behandlingar.

Och vi löste det med en kombi till helgen så nu kan vi få med mina pryttlar från Östergötland, bl.a min gamla vagga som smulan ska få sussa i. Kanske borde vi ändå byta till kombi och en redig familjebil? Men jag älskar verkligen våran bil =( Och vi kommer ändå aldrig komma överens för om jag får bestämma blir det volvo, får ted bestämma blir det audi och får båda bestämma blir det nya passaten och det har vi aldrig råd med...suck,blä

God helg!


             
 

 

 


v.25+2 (v.26)

Tiden går och efter att ha jobbat tre (ganska tuffa) nätter känner jag mig lagom mör i kroppen. Men helgen gick väldigt fort och nu är det måndag igen och GRATTIS pappa på födelsedagen! Veckan som följer ska jag ta det lugnt, julpyssla, baka julgodis och besöka syster Ida i Göteborg för att hjälpa henne boa till lillan kommer=) Till helgen åker vi till Östergötland för att umgås med pappa, mormor och morfar och så en fika hos farmor och farfar ska försöka hinnas med. Blir ju så tokigt när man inte kan komma "hemåt" och fira jul i år.

Nu börjar den blivande barnkammaren att fyllas på så sakterliga och det är hög tid att rensa bort allt som där inte ska va så vi kan börja tapetsera, ska beställa en fototapet med en bild ur en av Elsa Beskows barnböcker. Världens bästa älskling har även gjort i ordning badrummet så nu har vi bra med förvaring och idag beställde vi nya badrumsmöbler för ännu mera förvaring. Praktiskt ska det va=)


Pappi på hans 50årsdag som vi firade på Råda säteri


Tre julkort färdiga...

Föräldrargrupp

"Så, då vet ni att ANDAS,medan killen hämtar saft och masserar ryggslutet" Lät ju som en piece of cake att föda barn,suck. Vi var på föräldragrupp igår, ingen höjdare kan man säga eller så hade jag för höga förväntningar.. "och resten kan ni läsa i boken".. men jag kan inte påstå att jag känner mig redo för en förlossning nu och nästa vecka ska vi gå igenom amning, hoppas det ger mer.

Efter föräldragruppen så gjorde Carola och jag en spontantripp till Ullared och Gekås och jag säger bara ALDRIG MER. Har inte folk något jobb längre och kan de inte visa någon tacksamhet alls när man så snällt släpper fram en efter en med kundvagnar, nee nu ska jag inte vara så förbaskat snäll längre. Men lite krimskrams blev det även om jag tappade inköpslistan i vimlet. Handlade lite smått o gott till smulan och så stötte vi på Morgan ett par gånger, "fjortisfniss". Lunchen var iaf det roligaste på hela trippen, "en lasagne, tack" och j-vlar vilken bit.. "oj, kan jag få lite mindre...neh,ingen ost, en mindre bit..aja" Bestod enbart av pasta, tjusigt! Pizzabagare ska nog hålla sig till pizza ändå.

Jag längtar så in i norden efter smulan nu, känns som tiden stannat upp igen. Visserligen kommer veckorna med största sannorlikhet flyga förbi då vi har nästintill varje dag planerad. Bara det blir januari så.

Ingen som behöver en sängstomme för en 90-säng eller ett skrivbord?? Hör av er isf!

Nu börjar jag bli en redig tjockis, pust och stön för att böja sig ner och stadigt 3kg upp...




Spjälsäng - check

RSS 2.0