Vårkänslor

Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är nästan torrt på backen. Bortsett från att det är fem minusgrader så känns det nästa som vår. Och vårkänslorna kommer smygande. Jag fortsätter även att känna mig nykär och hur glad som helst! Det är andra gången det händer när jag är ute och går, idag hände det igen. Man går i sin egna lilla värld, funderar över livet, känner solen mot ansiktet och så kommer det en bra låt på i-poden och då börjar tårarna rinna. Fick sätta mig på en bänk och snyfta en stund, inte gråt, bara tårar, glädjetårar. Sen är det bara att knalla vidare och hoppas lite på att ingen såg en, o andra sidan skulle jag inte bry mig om någon gör det, då skulle jag bara säga att "jag snyftar minsann för att jag är så himla lycklig och för att jag har en liten bebbe i magen och världens underbaraste sambo och familj, så det så".

Nu är sekretären färdig, och jag har börjat fylla den så sakterliga. Den står fortfarande i ett alldeles för rörigt barnrum, men vi tar lite i taget och känner oss för ordentligt. Fondtapeten blev det ju inget av då vi kände att väggen blev så liten när sängen kom på plats så istället letar vi efter fina wallies eller någon bård. Men som sagt, ingen panik, är ju minst sex veckor kvar=)

Imorgon ska vi och ta gravidfoton hos Mike foto. Det ska bli väldigt spännande och roligt med lite "vettiga" bilder som man förhoppningsvis kan göra en förstoring på. Sen på fredag blir det bus4you till Stockholm!! Jag ska ladda med matsäck, en bekväm kudde för ryggen och massa underhållning så de där 6h och 15min kommer nog gå snabbt.

Kram hej

    
FÖRE

    
EFTER
Knopparna är köpta på www.countrybymail.se och beslagen/nycklarna är orginal

Huvud ner, rumpa upp, v.33

Jaha, då hade man en fixerad bebis i magen. Hade det lite på känn faktiskt för det trycker nedåt väldigt mycket ibland och sparkar träffar precis på revbenen=) Men det är mysigt, känns häftigt. Nu kan den ju ligga såhär ett bra tag till men huvudsaken är ju att den har bra lokalsinne och vet var den ska ta sig ut...

Helgen har varit UNDERBAR! Vi åkte till Hestraviken i lördags vid lunchtid, tog god tid på oss och eftersom Ted aldrig varit i Hylte så tog vi även en liten sightseeing genom byn, haha. Det roligaste med hela Hylte är nog att där finns ett gatukök som heter Mums gatukök, jag brukar ju kalla Ted för mums-Ted så det hela blev väldigt skoj. Sedan åkte vi vidare mot Smålandsstenar och Ted fick återuppleva gamla minnen från barndomen då de var där på campingsemester. Vi tog även en semla på byns konditori, och det var sannerligen inte det modernaste. Sen landade vi äntligen i Hestra, jag älskar det stället och jag kan verkligen rekommendera det! Vi tog en liten promenad och jag hittade mitt DRÖMHUS, sedan badade vi massagebadkar och bara slappade fram till middagen. Och vilken middag!! Trerätters med skaldjurscanneloni till förrätt, ryggbiff till varmrätt och tiramisu till efterrätt, mums! Jag är ju som bekant ingen kaffedrickare och därför inget fan av tiramisu, men den här tiramisun ska inte underskattas, lite kaffesmak och citrussallad till gjorde susen. Sen gick vi tillbaka till rummet, myste ner oss i soffan och eldade i den öppna spisen och sen var det dags att krypa ner i den sköna sängen. Söndagen bestod av en ljuvlig, lantlig frukostbuffé och sedan tuffade vi hemåt igen. Helt fantastisk och jag känner mig alldeles nykär med massa fjärilar i magen! Tack älskling!!!

Veckan ska spenderas hemma, pyssla, baka och göra annat husmoderligt. På fredag tar jag bussen till Stockholm och hälsar på Sara, ska bli jättemysigt och det ser jag verkligen fram emot! Synd att biljetter och tider aldrig passar en själv men vi får iaf en HEL dag tillsammans!

Ha en fin dag!




Underbar och älskad!

Denna jädrans fullmånen

Ja, inatt var det fullmåne. Är ju knappast någon som tror en när man tittar ut och bara ser ett filmjölksliknande landskap. Men jo,jag vet för jag har INTE sovit en blund inatt och när jag var uppe 03.12 för att ta min tjugofemte Novaluzid mot halsbrännan så tittade jag ut och där lös den så stor och fin men ack så besvärlig för min sömn. Älskling har tittat upp på mig ett antal gånger inatt,klappat mig lite och somnat om. Säkert fullt omedveten för det brukar han vara. Men jag påverkas verkligen av den här månen, läste halva boken "varför gråter inte emma" och grät en skvätt. Nästa bok jag ska läsa är Mia Skäringers "dyngkåt och hur helig som helst", hoppas den är lite mera uppmuntrande. Somnade till slut på snedden när älskling gått till jobbet och jag fick hela sängen för mig själv, men då har jag ju drömt helkonstigt istället. Drömde iaf att vi hade en volvo, älskling en volvo=) Och bulan har också totalvänt på dygnet, stackarn, men snälla kom inte ut och var vaken på nätterna.. Fast till dess har vi nog vänt tillbaka dygnet. Imorgon är det v.33, shit, sju veckor kvar!

Idag skulle bli en slappedag ala grande med frukt, te och massa tv-tittande. Men jag kan inte sitta still så jag har målat det sista på sekretären, snart får ni se resultatet och så har jag städat lite. Ikväll ska vi iaf ha fredagsmys så det står härliga till. Käka fajitas och bara mysa med massa tända ljus framför tv:n, och får jag som jag vill (vilket jag oftast får när det gäller programval) så blir det let´s dance.

Imorgon far vi till Hestraviken för ännu mera mys, det ska bli fantastiskt skönt och gott=) Tänker mycket på mat nuförtiden men jag äter inte mera än vanligt, tur att det håller sig i tanken. Men +6kg ska vara -6kg plus lite till i sommar.

Ha en fin helg för det kommer jag sannerligen att ha om inte månen ska spöka!
http://www.svd.se/nyheter/vetenskap/fullmane-ger-samre-somn_188907.svd


Nu är vaggan iaf bäddad, utifall att, men jag hoppas att h*n stannar ett tag till i magen.


Första dagen av ett annorlunda liv

Dåså, nu har man påbörjat sitt nya liv. Jag ser verkligen fram emot allt vad det kommer innebära men har ännu inte förstått det, att jag inte ska jobba på ca ett år. Ska hoppa in något pass sen när bebisen blivit lite större, så man inte tappar allt för mycket. Kommer sakna alla goa arbetskamrater också=)

Idag tyckte jag att vi förtjänade en ordentlig sovmorgon, jag och bulan, men det tyckte inte h*n. Levde rövare i magen så det vara bara till att kliva upp. Har påbörjat och avslutat ett av alla små projekt. Min mammas lilla stol som hon hade när hon var liten har fått lite ny färg. Barnrummet ska ju gå i vitt, grått och svart och Ted blev lite orolig för att bulan kanske kommer bli färgblind när vi inte har någon färg så därför slog vi på stort och köpte röd färg till den lilla stolen. Och jag blev supernöjd! Nästa projekt denna vecka är att måla sekretären som vi var och köpte.

Till helgen ska vi åka på mysweekend till Hestra/Isaberg. Vi var där sommaren 2009 och det var riktigt fint och supermysigt! Nu blir det bara god mat, promenad, fika, frukostbuffé och massa,massa MYS.

Nu ska jag pyssla vidare...
                  
  


www.hestraviken.se  


Redo

Nu är jag redo för att gå hem och vila, få energi och ladda inför den kommande mammarollen. Igår hade jag en heldag på stan, beställde glasögon (slippa hålla på med linser när man har bebis), köpte mysdress, böcker och lite bebisgrejer. Eftermiddagen spenderades med Emma som också har en bula, jättemysigt och trevligt! Kul att prata med någon som är i samma situation, dela tankar och funderingar. Måste givetvis göras om! Och sen ska det powerwalkas med barnvagnarna så att vi också kan visa oss på stranden i sommar.

Innan jag går hem så är det ju faktiskt tre nätter kvar, inte att glömma. Men när man vet att man ska gå hem så är det lättare att gå till jobbet. Dessutom ska vi kalasa lite i helgen eftersom jag går hem, Malin fyller år och Carina ska fylla år. Så det blir massa gott att äta och så hoppas vi givetvis på en lugn helg=) Imorgon går vi in i v. 32 och det känns ofattbart att vi förmodligen har en bebis om två månader. Emma och jag pratade mycket om  rädslor igår, men jag känner ingen rädsla inför något faktiskt, men oro. Och det hör väl till, fast kvinnor har fött barn och uppfostrat barn i alla tider så då ska väl vi också klara av det. Jag tror att Ted och jag kommer växa in i rollen och jag är inte ett dugg orolig för att vi inte kommer fixa det.

Hoppas nu att tiden inte stannar upp, jag har iofs mycket att fixa och trixa med. Nästa vecka ska vi måla sekretären, sista helgen i januari åker jag till Stockholm och Sara vilket ska bli supermysigt, sen ska vi se till att ta en helg hos Zara och Peter, en helg i Malmö samt besöka familjen Skoglund. Sen ska sängen bäddas, vaggan fixas, vagnen bäddas, kläder tvättas, skötbädd införskaffas m.m Så jag har nog att göra. Plus att jag ska "gympa" yogailates på bollen och så börjar jag på vattengympa nästa vecka. Nu fick jag helt plötsligt fullt upp=)

Trevlig helg!


Den osminkade sanningen tål inte att visas idag, rudolf med röda mulan efter allt snytande. 

          
Yogailates       Tidsfördriv       Fixa vagnen och sängen som är fullproppade.


Gott nytt 2011

Nu har vi gått in i v.31, jag, ted och smulan-bulan och vi har även gått in i ett nytt år. Året 2010 avslutades på bästa möjliga sätt i goda vänners lag i Göteborg. Vi åt trerätters, "spelade" sällskapsspel och fyrade av lite raketer. Mycket, mycket trevligt och alldels lagom hög partystämning. Den första dagen på året 1/1-11 blev en händelserik och minnesvärd dag på alla sätt, då föddes lillasyster Idas andra barn: Nils Melker Skoglund. Men vi kan ta det från början:

Vid tio vaknade jag av att mobilen ringde, Ted fick svara för jag orkade bara inte, och det visade sig vara Idas man, Peter. De var på förlossningen, hade varit sen halv fem. Nu piggnade jag till och det spratt i hela kroppen av spänning. Det var tänkt att vi skulle åka hem på nyårsdagen och bara ha en slapparsöndag hemma innan jobb och vardagen skulle dra igång igen, men icke-sa-nicke. Vi valde att stanna kvar i Göteborg och spenderade nyårsdagen med Milton ute i snön, på isen och i pulka. Vi blev ständigt uppdaterade av Peter i väntan på att deras tös skulle komma till världen. Men det verkade bli en långdragen process så vi beslöt oss för att det är lika bra att stanna till söndagen. Men så ringde telefonen vid tre på e.m och då hade bebisen kommit till världen, "en liten detalj bara, sa Peter..det är en pojke", ingen flicka!! Men jag blev så glad ändå att jag började gråta, obeskrivlig känsla att "bara" bli moster. Men så fel deras ultraljud visat och så tokigt det kan bli. Söndagen var vi med Milton och vid lunch tid kom fam Skoglund hem från BB med nytillskottet och vi fick hålla och lukta på bebis. Kändes läskigt att hålla en så liten och nyfödd (endast 20h gammal) men Ida sa att jag kan minsann inte vara rädd för snart har vi en egen.

Efter den rivstarten på året så är vi nu tillbaka i vardagen. Jag ska jobba en vecka till, fyra nätter, och sen går jag hem på havandeskapspenning vilket ska bli mycket skönt faktiskt. Börjar känna mig lite klumpig. I helgen har vi organiserat och rensat här hemma så nu är det blivande barnrummet helt tömt på annat, men jag ska vänta ett tag till med att börja inreda, spara det goda  tillsist. Fast vaggan har jag målat, likabra innan man inte kan böja sig alls. Och imorgon ska vi åka till Helsingborg för att hämta en sekretär som jag hittat på blocket, får kombinera förvaring med kontor så jag tyckte iaf det var en smart lösning även om jag fick muta karln i hushållet lite;)

Nu ska jag sträcka ut benen och ladda inför en enkelnatt, smulanbulan har boxningsmatch så det är dags att ge henom lite kvalitetstid.

Ha det gott!


Att göra städningen till en lek var uppskattat av Mille=)


Välkommen till världen Melker Skoglund!


Vaggan före målning


Vaggan efter målning, lite finjusteringar kvar..

RSS 2.0