Midsommarhelgen

I torsdags var det återigen dags att packa väskorna och bege sig norrut, denna gång var målet att fira midsommar. Resan gick väsentligt mycket bättre denna gång, kanske tackvare mammas hittepå med att bygga koja i bilen?:) I Mantorp gav Alma däremot upp och skrek o skrek. Hon fick ju vaccinationen på onsdagen och hade lätt feber under torsdagen, sen blev det nog för mycket av alltihop och hon blev haconbacon. Så istället för middag på Gula Huset med syster Ida & co och Zara & Peter, så blev det falafel hemma hos Zara. Alma sjöng opera i stort sätt hela kvällen, lilla gumman. Men vaknade utvilad och redo för Midsommar på fredagen, tack!

Midsommarafton firades enl tradition, för 8:e året i rad, med goda vänner. Denna gång fick Långbröt i Björkfors ersätta Örsnäs i Åtvid. Men det blev lika mysig och trevligt som vanligt! Dock något annorlunda med tre barn. Efter den traditionsenliga vollybollen åt vi sill-lunch i ladan, nubbar intogs och nubbevisor sjöngs för glatta livet. Alma sov och skötte sig exemplariskt. Sedan byggde några av grabbarna midsommarstång, vi hade tårtkalas i gröngräset, dansade och sjöng. Kvällen avslutades med grillning och nattabad. I år hoppade jag inte bara över nubbarna utan även badet, hade ingen lust att sitta med tuttarna i ugnen och häva mjölkstockning;) Så för min del var det den mest städade midsommaraftonen på flera år. Det var Alma som stod för spyorna, men klänningen fick vara på ett tag iaf. En midsommar som var något i det kyligaste laget men ack så trevlig ändå. TACK alla fina vänner!!

På midsommardagen åt vi bakismiddag hos pappa & sussie där även halva syskonskaran mötte upp. Sedan tog vi vårat pick och pack och for hem till västkusten igen där vi möttes av strålande sol och klarblå himmel. Borta bra med hemma bäst! I söndags firade vi Ted storebror/Almas farbror & blivande fadder, som fyllt 30. Det blev god mat och Alma däckade på biljardbordet. Så får det bli när inte mamma och pappa tar med vagnen! Alla sätt är bra utom de dåliga...

Nu är sommaren invigd och nu ska vi hålla oss på hemmaplan ett tag! 

 Kojbygge i bilen, då sover man som bäst!

   Midsommarfin

     
   
   

 Kalasfin!    Nödlösning för barnvagn..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0