Denna vecka

Har vi: testat kyrkis och babyrytmik. Alma och Agnes satt helt paralyserade när kvinnan med gitarren drog igång, populärt var det iaf och skoj o träffa massa andra mammor och barn. Vi har babysimmat, hoppat från kanten, dykt och fått massa kallsupar. Varit i Harplinge och blivit inspirerade OCH imponderade av Ida och Jons hus, lunchat gott och fått badankor. Vi har bakat massa bröd och fyllt frysen för några veckor. Vi har även kämpat med gröten, åkt buss för första gången, fått sova hela nätter, haft en j-vla ond mjölkstockning, gymmat två gånger, gått ner 1kg och välkomnat hösten med lite nya kläder.

Såå, varför ta det lugnt en dag? =) Idag ska vi ner till stan och handla presenter inför kalaset. Sen upptäckte jag visst att jag har en jäst kvar som går ut på söndag så får bli ett par limpor till. Alma ligger och sover sin fm-lur, tokröda ögon och rinnande näsa. Så var hon förkyld igen, stackars! Men av erfarenhet från förra gången känner jag mig redo att bemästra viruset. 

Alma kan numera sitta själv och hon kör runt i sin "bil" och saboterar vilket gjort att jag kommit till insikt med att vi måste barnsäkra och plocka undan icke-barnvänliga-prylar. Som den stora växten vi har på golvet, den är ju inte nyttig att tugga på. Men jag tycker det är ganska sött när hon kör fram till köksluckorna och försöker öppna. Kommer starkt ångra att jag lät henne göra det om ett par månader. Helt plötsligt blev hon så stor och känns inte som en bebis längre. Man märker tydligt när hon vill "säga" något och hon har fått en helt fantastisk personlighet. Att klä på sig har aldrig hört till hennes stora intresse och idag gorma hon som vanligt och i gormandet hördes ett tvetydigt "appa". Jaa, men pappa var ju inte där och kunde rädda henne från hemska mamma som bara ska tvätta och krångla med kläder.. Tänk när hon börjar prata!

Varje dag är en erfarenhet rikare!

 Åker buss
   Rallyprinsessan!
 Glad skit!
 Provar babysittern första gången och...
... 6månader senare funkar den fortfarande=)

Jakten på det perfekta huset del 4

Vi har varit på banken, lagt om lånen, gjort boendekalkyl och fått våra drömmar "krossade". Vi trodde nog lite befängt att nu när vi redan har lån hos de så kanske vi skulle kunna undgå den dära handpenningen på 15%, men icke. Så antingen är det till att spara, bara sisodär 9år om vi ska kunna leva också och kunna spara ihop de hundratusentals kronor som det kostar att bygga ett eget hus. Det var det vi räknade på. Men alternativ finns ju, de finns alltid. Och ett alternativ är att låna pengarna för handpenningen, dvs ta ett blancolån med skyhög ränta och en avbetalning på 5år vilket skulle leda till att vi fick en BOENDE-kostnad motsvarande en månadslön. Bara boendet! Sen tillkommer lagfarter och pantbrev på flera tusen som staten stoppar rakt ner i fickan och som egentligen inte säger mig eller ger mig ett skit! Suck. Ett annat alternativ som egentligen inte är ett alternativ utan en önskan. Det vore ju om vi gick flera hundratusen i vinst på lägenheten, då hamnar vi i ett annat läge. Men marknaden för försäljning är inte bra nu och jag är glad om vi skulle kunna betala mäklaren.

Såå, därför känns det nu som om drömmen är "krossad". Vi kan leta billigare hus och skita i att bygga nytt. Då skulle vi kanske få ihop till handpenningen. Men det är inte vår dröm, det är inte det vi vill. Man köper ett hus i livet, max två. Då får det väl ändå lov att vara det man önskar och drömmer om.

Nu gillar vi läget. Vi älskar ju lägenheten men börjar känna oss färdiga med compactliving och balkong. Vi vill ha gräs och förråd, veranda, guld och gröna skogar. Istället satsar vi på att bygga en köksö och göra det bästa av situationen. För jag är inte bitter!


Kalas

I helgen for vi återigen mot Östergötland och Linköping med omnejd. Vi boade in hos syster Zara och sambo och på lördagen åkte vi till Åtvidaberg för att fira älskade morfar som fyller 79år idag. Blev MYCKET god mat och massa familjemys. Det är alltid med vemod i magen som jag lämnar Östergötland och varje gång tänker jag tanken hur det vore att flytta dit igen. Men när jag låser upp dörren till vårt hem, vår lägenhet och känner den bekanta hemmadoften så känner jag ändå att neeh, Halmstad är hemma. Det var iaf en väldigt trevligt, men alldeles för kort helg tillsammans med familjen. Nästa gång vi åker blir i november, då är det farmors tur att fylla år.

Den här veckan ska vi testa babyrytmik, ska bli spännande. Sen blir det ju självklart simmet och så en tur till Harplinge för att se hur söta Ida bor. Till helgen vankas det kalas igen då Teds syster fyllt år och Ted fyller år nästa måndag. Utöver det ska jag hinna besöka gymmet minst en gång till. Var där idag så nu är det bara att fortsätta!! Heja heja!

Lite bilder från helgen, de får tala för sig själva:
    
   

Fullspäckad dag

Dagen började i vanlig ordning vid halv åtta. Självklart massa morgonmys först och sen gick vi upp och följde våra sedvanliga morgonrutiner. Därefter bar det iväg mot Snöstorp där vi plockade upp Maria och Arvid och sedan åkte vi ut till Bäckagård där Emma och Mathilda bjöd på smarrig lunch.

Efter prat och skratt och lite sightseeing i Snöstorp;) så åkte vi till BVC för läkarbesök. Gick utomordentligt bra, 6900g visade vågen och mätstickan 66cm, lite tveksam till längden då hon inte låg riktigt bra men jag är helnöjd! Skönt att hon gått upp i vikt som hon ska trots att maten går sådär och jag ammar 2-3ggr/natt.

Dagens händelse är väl att Alma har fått en TAND! =) Kände något sylvasst i den lilla munnen idag och jojo, det var minsann en tand. Den har inte kommit upp helt men det är helt klart en tand. Stora lilla tjejan!

När BVC-besöket var avklarat var det bara att åka raka vägen hem, amma, byta om och sen fick Ted ta över och jag åkte till Actic och tränade. Gick igenom maskinerna med en instruktör och han gjorde även ett "program" nu jäklar är jag igång. Minst två ggr/veckan ska jag och Cecilia dit och bränna fläsk, få kvalitetstid för oss själva, basta och bara va...gött! Jag kommer både bli en bättre mamma och sambo känner jag!

Imorgon packar vi bilen och åker österut. Ska bli mysigt och jag har längtat massor!

Ha en fin helg!

    En helt vanlig morgon!

 Tackar Arvid, Mathilda och Agnes för fina 6-månaderspresenter!

Alma 6 månader

Det är med glädje och lyckotårar som jag tänker tillbaka på dagen hon kom till världen. Älskade lilla Alma. För 6 månader, ½ år sedan låg vi vid den här tiden på BB. Jag kunde i släppa blicken från den lilla varelsen. Helt fantastiskt underbart! Och nu är hon "stora" tjejen. Rullar, jollrar, skrattar, sitter nästan själv, hatälskar mat, sover nästa hela nätterna, är ett temperamentsfull charmtroll som jag ÄLSKAR mest av allt på denna jord.

Självklart har vi firat denna dag lite extra. Och igår kom pappa Ted hem med ett stooort paket. Inte ens jag visste vad det innehöll. Idag fick vi öppna det och det innehöll en gåstol, en röda faran. Dessvärre har vår lilla tös inte riktigt längden än så hon kommer inte framåt. Men kan stå på tå där i och leka. Tack pappa, du är bäst! Vi har även haft lite fikagäster från mitt jobb och då fick Alma söta presenter (vilket ni absolut inte hade behövt) men tacktack! Av mig fick hon två bodysuits från www.babyshop.se, prima att ha under overallen. Men pappa är ju helt klart favoriten som ger mkt roligare presenter. Snart kommer Almas kompis Agnes på lite besök och sen ska vi bara mysa och busa med vår älskade favorit!

Mamma och pappa älskar dig sjukt mycket!

        


Fotboll

Igår så åkte vi över hallandsåsen för att hälsa på pappa/morfar och min farfar, heja på ÅFF och äta korv=) Första halvlek var inte Alma på sitt bästa humör och jag såg inte mkt av matchen. Men sen somnade hon, jag kunde njuta av en korv i och stå mitt framför kameran i hällregn och se ÅFF förlora med 2-0 mot Ängelholm. Jaja, det var ju synd. Men det var roligt att få träffa pappa och farfar! När vi kom hem runt 22 så var Alma pigg som en lärka och låg och jollrade, skrattade och pratade med sina djur i sängen. Suck! Vi var sååå trötta och jag var halvt ihjäl frusen och låg och skakade som ett asplöv och till sist däckade jag visst, Ted la sig på soffan med bomull i öronen. 00.43 vaknade jag igen, skakade liv i min kropp, ammade Alma och 10min senare sov hon. Helt upp-o-ner blev det. Och mitt huvud tappade jag någonstans i Laholm för idag är jag inte me alls... Sånt är livet ibland.

I helgen hade vi fam Skoglund på besök. De fick passa Alma medan vi gick och snackade huslån med banken (lördagsöppet är prima!). Kommer ett särskilt inlägg om den historien. De stannade och åt mat och det blev en hel del systersnack. Nästa helg ses vi igen för då åker vi till Östergötland för att kalasa för morfar! Längtar sååå..

 ÅFF:s knapra hejarklack hördes trots allt rätt bra så hörselkåpor check!
 Någon är butter och vill inte stå stilla och posera framför kameran;)
 Pappa njöt av regnet..
 Trots mitt stöd (ironi, jag har inte varit och hejat på ÅFF på minst 10år) räckte det inte till seger.


Första gången

Japps, i torsdags var det dags. Då var det på med träningskläderna och UT o jogga. Men fy f*n vilken dålig kondis jag har. Tycker ändå flåset varit bra under promenaderna men snacka om blodsmak i munnen. Sen kanske jag tog i lite mycket. Jag vet ju inte vad som är lagom och tog självklart hela rundan inkl SPRANG upp för backen. Dumt men skönt efteråt. 6km på 42min blev det. Skamligt dålig tid men va fasen. Och jag erkänner att jag inte sprang hela tiden utan gick mellan varven. OCH jag har träningsvärk, jättemycket! Men det peppar mig ännu mera. Nu ska formen shapas och minus 5kg till nyår är ett MÅSTE. Allt detta är för min egna skull, för att jag ska må bättre, få bättre självförtroende och självkänsla. För det är på stort minus just nu. Sittröven blir ju inte mindre för att jag sitter mer och degklumpen från bebismagen försvinner ju inte av sig själv.

Nya kläder från Sportamore ska hämtas idag och nästa vecka kör vi första passet på Actic. Minst två gånger i veckan ska jag ge mig ut o "jogga".

Bäst att göra sig i ordning för snart kommer fam Skoglund och sen blir det stan.

Hejs!

 3 dagar efter förlossning
 4 månader efter förlossning, här hade Alma "ätit" upp min kropp, men sen började jag fika=)
 nästan 6 månader efter förlossning och påväg ut på FÖRSTA springturen
 MOTIVATION O MOROTSBILD! Jag kommer ju inte uppnå den kroppen men jag kan alltid försöka!

Fånga dagen

Det är inte för inte som man lever efter det mottot. I synnerhet inte sen man fick barn, för dagarna bara rasslar iväg och tiden går på tok för fort. På tisdag blir Alma 6 månader!! Därför satte vi igång med bullbak under gårdagen för man fyller bara ½år en gång i livet och det ska firas lite grann.. Babysimmet i onsdags gick bra förresten. Alma dök och hon såg mest förvånad ut när hon kom upp ur vattnet och jag var på bättre humör när vi kom hem=)  

Jag gillar såna dagar när man går upp och har massa energi och får massor gjort, igår var en sån dag och den avslutades med morfars citronfisk och Alma fick gröt. Och den där gröten då, suck. Vi har ju kört med havregrynsgröt och mosat banan till. Men igår kom det smakportioner från Nestlé på posten. Äppelgröt. Jag är anti "färdigmat" och vill gärna laga från grunden så långt det går (fast det kanske kan vara smidigt med en burk dådå), men jag igonerade innehållsförteckningen och Alma fick smaka. Hon tyckte det var ganska gott, fick i sig ett par matskedar. Konsekvenserna blev en nästintill sömnlös natt för hon fick magknip och har vaknat o varit ledsen flera gånger, spänt sig och lagt av riktiga brakfisar. Stackars! Så imorse tog jag upp förpackningen ur soporna och läste innehållsförteckningen. Överst står vetemjöl, vetemjöl? Är det inte gröt? För mig är gröt: havregryn/mannagryn/risgryn. Gröt är gryn, inte mjöl.

Idag är vi också effektiva! Har redan hunnit med en underbar långpromenad i höstsolen. För nu är det nästan höst på riktigt för man blir röd o kall på näsan när man varit ute, myyys! Trots nattens få sömntimmar så är både Alma och jag på strålande humör, det måste vara solen som gör det. Har gjort en äppelpaj, tvättat och fixat här hemma.

Imorrn ska vi till banken och lägga om lånen, på söndag är det husvisning från Trivsel Hus i Gullbrandstorp. Men först... fredagsmys med allt vad det innebär!

 Mamma klädde på mig så mkt för att det blåste storm och då blir man sur!
 Nybakade äppelbullar!
 Leker med pappa
 Det lönar sig att dra sitt bonuskort=)
 Morfars citronfisk ska ätas med nypotatis och rårivna morötter (ingen GI) mums!
   Påväg ut
     Underbart höstväder!

Rutiner

Jaa, det är ju ett evinerligt (stavas det så?) tjat om rutiner och framför allt kvällsrutiner. Så nu måste jag kräkas lite igen. Vi gör så, nämen har ni det så, jasså vi lägger henne bara så sover hon, blablabla. Jag blir sjukt stressad av att höra allt, läsa allt. Sen är jag ju som jag är och väldigt lättpåverkad, tar åt mig alldeles för mycket men ändå. Vi pratade om det här med nattning med vår BVC-sköterska på förra besöket, ca 1 månad sen nu. För när vi ska natta Alma så är det enda som funkar att hon får ligga i min famn och bli vyssad och samtidigt ha min tutt nära till hands även om hon inte just äter. Jag tycker ju det är ganska jobbigt eftersom jag blir rätt låst vid att sitta i soffan de 15-30min som det tar. Det är förvisso mysigt men sen ska man lägga in henne i sängen och så vaknar hon till lite men somnar snabbt igen. Iaf... Jag önskar ju att det bara var att lägga henne i sängen, släcka lampan, säga godnatt och så gå ut. Meeen, det funkar inte för oss. Jag har läst om Anna Wahlgrens 5-minutersmetod och massa annat blaj. När ska man egentligen ändra och få ordning på nattningsrutinen? När är det dags att ändra? Hon blir ju ½ år om en vecka. Vår BVC-sköterska sa iaf att "folk säger så mycket men i verkligheten har inte alla det så lätt som de får det att framstå". Och neh, jag erkänner. Nattningen är inte enkel men inte svår heller, bara lite...omständig. Sen har man inte samma tålamod efter en hel dag, man får vara trött och då tar jag hellre den enklaste vägen och slipper protester.

Vi har kanonbra rutiner på dagarna, de är jag supernöjd med. Även om vi varit borta ett par dagar så fattar Alma vinken när vi är hemma och det blir som "vanligt". Går upp mellan 7-8, Alma tittar på när jag dricker smoothie, sitter i sin stol och flinar. Sen leker vi lite och sen sover hon fm antingen i vagnen eller som idag när regnet strilar i sin säng. Sen äter jag lunch och Alma majskrok som ska bli puré när vi får det att funka. Sen leker vi lite och sen em vilar hon ca 2h i vagn eller säng och sen är det lek, mat, bad och nattning och hon somnar för det mesta innan kl 20 varje kväll.

Alla är vi olika, alla barn låter olika mycket och bara för det har man inte ett problembarn... suck! Varför låter jag mig påverkas och tar åt mig? Kräk.

Neh, nu vaknade lilla hjärtat så nu ska vi leka lite. Sen blir det simmet och sen är jag på bra humör igen..

Jädra morgonhumör!

  Man blir nanig av att rulla iväg på det där viset..

  Hoppetossan

  Leker "själv"
 Sover gott <3


Sensommar

I helgen har solen skinit och det har varit riktigt varmt faktiskt, nästan lite kvalmigt och svetten har stundtals runnit :S Gårdagen spenderade vi inne i stan. Ted behövde byta en tröja och då passade vi på att strosa lite och äta lunch tillsammans. Riktigt mysigt bara vi tre! Och jag hittade äntligen något på MQ och köpte mig ett par nya svarta jeans för 1 av 3 presentkort. Nöjd! Det är svårt att inte gå in på Piraia när man är i stan och väl där inne är det ännu svårare att inte handla något av de toooksöta barnkläder de har (www.piraia.se) så det blev jeans och body till Alma i strl 74, snart kanske hon kan ha det;) Sen fick hon ett par uggs också:) Måste man ju ha till vintern.

Idag har vi städat, städat och möblerat om. Är 2års besiktning på tisdag så vi har städat där man vanligtvis inte brukar, dvs. ventiler, vattenlås, fläktfilter. Så nu kan de besikta bäst de vill. Och vi har insett att Alma är för stor för vaggan. Så idag byttes den ut mot spjälsängen.. Därför fick vår byrå flytta in till hennes rum och vaggan fylldes med nallar och står kvar i vårt sovrum. Nu ligger hon där och sover i sin stooora säng, känns konstigt och helt plötsligt ser hon så liten ut igen! Kommer sakna att vagga henne när hon vaknar till på natten, men men.. nu kanske hon inte vaknar;)

Kämpar på med smakportionerna. Tycker det går riktigt bra nu faktiskt. Hon gillar det jag gör och det uppskattas ju. Sånt som är färgglatt är också mer populärt. I veckan tänkte vi testa o ge henne 2ggr / dag. Grönsakspuré till lunch och gröt till kvällsmat. Vi får se vad lilla magen tycker om det..

Nu ska jag fortsätta kräkas på Katrin i Sommarspelen på kanal5.

Puss o go

 Har fått en jättelarv av mamma & pappa som är sååå god

   Uggs ska det va!

 Har samma sovstil som mamma=)

 Trerätters på upptining: hemmagjord ärtpuré, morotspuré och majspuré

  Fast idag var det mkt roligare att leka bil än att äta

 Spjälsäng på plats!

Jakten på det perfekta huset del 3

Igår tog vi mod till oss. Ted ringde ägarna till huset som vi skrivit brev till. Under kvällspromenaden fick vi komma dit. Usch vad nervös jag var! Var en så konstig känsla att bara gå hem till någon man inte känner. De var trevliga, pratglada men huset njaa. Jag blev lite besviken faktiskt. Förut hade jag höga förhoppningar på det huset. Läget är fortfarande idylliskt men min dröm att köpa huset sjönk från 88% till 32%. Det var för litet. Jag vill ha ett stort luftigt hus. Ett fyrkantigt hus. Det här var massa konstiga vinklar och minilitet kök. Kort o gott, besvikelse. Nu har vi iaf varit där och kan (åtminstone jag) lämna det bakom oss.

Jag är ju fortfarande inne på att bygga nytt. Har funnit mitt perfekta hus och det kommer från Sävsjö Hus. Men Ted är inte lika övertygad om att nybygge är det bästa. Han vill ha något att påta med under måånga år. Bygger vi nytt så är det ju "färdigt" sen. Men jag resonerar annorlunda. Vi får se vad som blir av. Just nu är vi husförvirrade båda två och behöver nog en liten paus från alltihop...

 Katalogerna lägger sig på hög och förvirringen är total.. Vad vill vi??

Förkylningstider

Med hösten kommer de vackra färgerna på träden, mystiden med alla ljus, koftor och tofflor och så självklart förkylningarna. Och nu har mamman i hushållet blivit förkyld. Jag som äntligen var på G, kände mig starkare än någonsin igår på promenaden och flåsade inte än enda gång. Och vad händer? Joo, supertäppt i näsan igår kväll. Värk i kroppen under natten, svettningar ala grande och nu drippdroppar det från näsan och nysningarna avlöser varandra. Jag vill INTE smitta Alma! Och jag känner verkligen inte för att bli sjuk!!

Gårdagen blev iaf lyckad och Alma fick en liten namnsdagspresent av farmor och fastrar. Skulle ju vara nyttig och äta fruktsallad men svärmor hade med sig bulle så det blev en bit. DISCIPLIN!! Alma fick faktiskt en present från oss också (inte alls bortskämd) men kläder behövs ju alltid!

Händer ju alltid massa märkliga saker när vi promenixar och igår när vi kommit in på affären och jag står och trixar av regnskyddet så kommer det fram en farbror och kikar ner på Alma och säger: "En ny liten medborgare?" Och jag svarar: "Nae, hon är inte så ny faktiskt", farbrorn: "En sån söt liten grabb, måste vara (tänker och kliar sig i huvudet) iaf 4 månader" och jag kontrar ju självklart med " Jaa, det är en fin flicka vi fått men faktiskt så är hon 5½ månad" då säger farbrorn: " Jahaja, inte så stor men välkommen till världen iaf". Sen var det en barfota man som sprang omkring inne på Coop o snacka danska... Det är bra konstigt folk här alltså.

Neh, nu ska jag passa på o vila medan Alma gör det och sen ska vi ladda för fredagsmys!!

 Broccolipuré är riktigt gott! Helst om man får kladda lite själv..
 Shopping m mamma är sådär skoj
  Namnsdagspresenter
 Jamsingen passar perfekt nu när dagarna startar runt 7


Almas namnsdag

Idag har vår lilla älskling sin första namnsdag. Vi har i min familj aldrig firat namnsdagar mer än att man sagt grattis o så. Men idag kommer Almas farmor och fastrar på besök så då blir det lite fika av den nyttigare varianten. Igår var det babysim omgång två. Var ungefär likvärdigt med förra gången men denna gång var ALLA bebisar på plats och ALLA skulle duscha samtidigt. 12 bebisar och endast två duschar med slang är ingen bra kombo och många ledsnade till sist på att vänta. Tycker det är sjukt konstigt att vi bara har 30min på oss efteråt. Alla vet ju hur det är med barn. Blev stress och svett men det gick väl ok ändå. Jag klagade lite i receptionen också och funderar på att slänga iväg ett mail till simklubben så det blir någon ordning.

Nu har vi bestämt oss, Cecilia och jag. Att nu ska vi ta tag i våra kroppar. Så på tisdag blir det provträning på Actic. Vi ska gymma på Sannarpsbadat minst 2ggr/vecka och sen ska jag nog teckna så jag kan köra pass inne i stan också. Jag är ju en passtjej och gillar att träna effektivt i ca 1h, så har man det gjort sen. Känns sjukt skoj att börja iaf och jag är taggad! Utöver det så blir det ju att fortsätta promenera men även jogga några kvällar i veckan. Gräddbullen ska bort! Jag ska bli starkare och få mera energi.

När Alma hoppade i gungan igår så låg Ted (med bar överkropp) på rygg, på golvet. Det blev som något vakum mellan svanken och golvet och han fick till ett skitroligt pruttljud när han lyfte sig lite. Alma stannade upp i sitt hoppande och helt plötsligt började hon skratta, skratta högt!!! Åå, jag var snabb fram med videokameran och började nästan tjuta. Guuud så härligt det var. Hon skrattade jättelänge och vi också.. Stora lilla tjejan då! Kan ju inte lägga in filmer här, det är jag för oteknisk för men en filmsnutt ligger på face för de som är min vän.

Nu ska vi ut och gå i det grå...Hej o hå!

 Dresscode mys passar i det här höstvädret

   Käkar majskrok medan mamma äter (dricker) frukost

Provocerad

Neh, jag är inte den som är den när det gäller olika bantningsmetoder. Är själv inte sen med att testa något nytt rön och se om det ger bra resultat. Det är en grej att banta sig till ett mål som man har men att ändra hela ens livsstil och bli nästintill besatt kan ju inte vara sunt. Jag testade Atkinsmetoden för 5-6 somrar sen och rasade 7kg på nolltid men fick en satans huvudvärk som inte går att likna vid något och humörsvängningar på köpet. Det var inte värt det!

Nu har självaste Katrin Zytomierska, sveriges provokatör lyckats. Och hon skulle säkert njuta av att se mig just nu för det är väl just detta hon vill. Provocera! Hela den här förbannade LCHF-cirkusen har gjort mig så upprörd. Som jag skrev innan så självklart har man ett mål så fungerar metoden. MEN! Vete, råg och havre har vuxit på landets åkrar i åratal. Potatis, rödbetor och andra rotsaker har odlats i oändlighet och frukt som äpple, päron, plommon och körsbär är väl vi i Sverige uppväxte med? Men frukt är ju godis,blabla... Vad vi däremot inte behöver är alla dessa jvla tillsatser, konserveringsmedel och sifferkombinationer. Var försvann det sunda förnuftet, tallriksmodellen, motion, bra råvaror, regelbundna måltider, äta med måtta och att laga mat från grunden? Man kan väl dra ner lite på det goda ex. kolhydrater och öka lite på motionen istället? Colaträsket och SOCKER kan vi också klara oss utan men när slutade vi leva? Man ska väl kunna unna sig utan att behöva träna arslet av sig? Vi lever en gång och jag tänker inte ligga i graven och ångra att jag bantade hela livet! 

Jag har läst den här damens blogg i flera år men nu vet-i-fasen. Men slutar jag läsa så har hon o andra sidan vunnit och det tänker jag inte tillåta! I ett klipp (http://tv.expressen.se/noje/halsobikten/1.2098685/halsobikten---katrin-zytomierska) när hon precis fått barn OCH ammar, öppnar de hennes kyl och ser en flaska vitt vin.. "den där, ää det är så få kalorier" KALORIER!? Du ammar ju!!! Finns fleeer skräckexempel i det klippet. 

I ett inlägg i hennes blogg beklagar hon sig även över "en tjockis som står i tvn och gör munkar", livsfarligt med munkar som innehåller vetemjöl o socker o blablabla. Men stäng av tv:n då om det är så farligt! Och så igår kom det ännu ett jädra dietsnackinlägg: "Men vad har hänt nu då? Vad händer med alla när de slutar på en diet? Pluffsis. Det händer inte med LCHF. Ha ha ha, sjukt kul att hon går runt och skryter med att hon tränat... okej jag ska sluta mobbas. Ha ha ha....jag kan inte.." finest.se/katrin 

Men som sagt...nu njuter hon säkert. För nu är jag upprörd! Lev sunt! "En timmes motion varje dag och du kan äta vad du vill" säger Morberg. Jag gillar Morberg, jag håller med han.

Over and out
/ Gräddbullen;)

Invigning

Idag när vi skulle ut och gå så tänkte jag att "neh, nu är det dags, nu ska vi ta steget och inviga sittdelen". Efter mycket om och men och fixande och trixande så satt hon iaf någorlunda bra med pläd, kudde och bälte. Hennes bekymmersrynka har hon ärvt av mig och den blev verkligen framträdande när vi rullade ut. Men hon tyckte om det och slocknade som en stock.

När vi kom hem hade hoppgungan anlänt som vi köpt på blocket. Och den invigdes med glädje nu ikväll. Inte för att hon hoppade, snarare steppade. Men hon verkade gilla det.

Efter att hon "ätit" sin kvällsgröt så invigde vi den tredje och sista grejen: majskrokar. Men det var väl sådär. Dreglet flödade mer än vanligt och visserligen krymte kroken men njae, hon är ju fortfarande väldigt kräsen med vad som stoppas i munnen.

Alma sover sedan en timma som en klubbad säl efter dagens bravader, imorrn blir det simmet igen..

Yyyippi!

 

Har bara en film från hoppgungan och den klarade jag inte att ladda upp. Majskrokspremiären fastnade inte heller på bild...


Little less conversation..

Efter att vi ätit kvällsmat (falafel med mos, inte så uppskattat av sambon och han var lite på hugget) så satte det igång...

T: Gräddbullen Johansson och mini-gräddebullen det är ni det (till Alma och mig)

E: Schysst, gräddbulle kan du va själv!

T: (Drar upp tröjan och klappar sig på magen) Min har iaf minskat lite

E: Neh, nu jävlar! Imorrn tar Alma och jag en långpromenad till Stadium Outlet och köper nya träningskläder till mig..

T: Shoppoholic!

E: (Gestikulerar) Men det är ju min MOROT! Måste känna mig snygg när jag ska träna..

T: (Härmar) Min Moooorot, hahaha. Gräddebulle Johansson..

E: (Blänger) Ok, du badar Alma och jag tar disken

T: (Suck)

Jaha, nu kallas man för gräddbullen också! Det var gott med gräddbulle men inte fan ser jag ut som en. Dags för motion, utan nya träningskläder eller ej! Målet med nästa år är att springa minst 2 lopp och nu är det hög tid för mig att sätta igång...


Fixarbyxor

Idag började dagen tidigt, 05.30 vaknade lillstrumpa och efter att försökt få henne att somna om i ca2½ timma gick vi upp, drack en smoothie och på med fixarbyxorna. När de är på så fixar jag med allt mellan himmel och jord. Jag älskar att ha något att sysselsätta mig med/pyssla med när Alma sover, ibland får on hjälpa till. Det är som terapi för mig och jag blir liksom lugn av få stå i min egna värld och greja. Som jag skrivit tidigare så köpte jag ju en illgrön stol på loppis. Den har nu fått nytt liv. Men jag har inte bestämt mig för om jag blev nöjd eller inte. Kanske jag vill ha den brun och mer åt vintage-hållet eller så får den vara shabby chic.

Här kommer iaf lite bilder på det jag åstadkommit. I födelsedagspresent fick jag en målarstege av syster Ida, som jag självklart målat=) Nu vill jag bygga ett sånt vitrinskåp som Ernst gjorde (jaja, jag vet, bara pensionärer som ser det men faktiskt gör han en hel del bra) så nu ska det jagas 8st gamla, likadana fönster...

   Fixartjejorna!

Först gjorde jag vaggan
 

Sen sekretären
 

O så den röda stolen
 

Stegen
 

En gammal grön stol
     

Och sist men inte minst den lilla galgen till Almas dopklänning
 

Skön helg

Har haft en såndär vi-gör-vad-vi-känner-för-helg. Förkylningarna hänger i luften och alla tre är lite småtäppta i näsan även om pappa Ted är värst. Igår var vi på visningen, huset var precis i vår smak med lagom med renovering. Men det är alldeles för långt från civilisationen. Vi var lite tidiga så vi åkte några airovarv i byn och den var förvisso väldigt trevlig. Men vill vi bo "granne" med bonde-Fredrik? Köra Alma överallt och ingenstans? Umgås med grannarna varje helg? Inte kunna gå på bio utan att planera en hel vecka innan? Nae, nackdelarna blev fler än fördelarna. Skam den som ger sig!

Efter visningen åkte vi till Väla för att se det nya köpcentret. Var fint, flashigt och hade det modernaste amningsrum jag varit i. Skulle shoppa till mig själv men hittade inte vartenda dugg. Ted tyckte Alma skulle få lite nya kläder, ja jag vet Ted tyckte! Så hon fick en del. Sen bar det iväg hemåt med lite gräddbullar. Man får unna sig ibland även om jag unnat mig alldeles för mkt i helgen... Skärpning Johansson annars kan du snart inte visa dig bland folk!!!

Idag var fixarbyxorna på. Kommer ett särskilt inlägg med det när det jag fixat klart. Tack vare fixar-frasse fick vi även för femtioelfte gången ordning och reda i klädkammaren, va me skit vi har! Nu får det vara färdigstädat där!
Det var den helgen det, mysig och skön men alldeles för kort. Fler såna! Inte massa planerat utan bara ta det som det kommer och göra vad man vill.

Ciao!

 Nytt i Almas garderob

 Goda gräddbullar från gräddbullerian, hemma i Östergötland säger vi kokosbollar, men nu var det ju ingen kokos på utan massa andra smaker så jaja...vi säger väl gräddbulle då

 Som det kan klia i munnen när bissingarna är påväg!!

 Älskade, älskade, älskade Alma. Ditt skratt förlänger mitt liv!!


Spontanfredag

Idag var det tänkt att jag och Alma skulle luncha med Jenny från jobbet. Men igår fick jag ett sms från mamma att de tänkte komma förbi, och eftersom vi ses så sällan fick jag skjuta på Jennys o min lunchdate, TACK för förståelsen! Det blev ju väldigt spontant att de skulle komma och än mer spontant att jag och Alma följde med de till Göteborg för att köpa ny bil. Alma hängde i bärselen och vi gick och strosade o dagdrömde inne i bilhallen, skickade retfulla bilder till pappa Ted (han suktar ju fortfarande efter audi). Hipp som happ hade mamma och Göran skrivit papper och kan nu stoltsera sig som nya ägare till en grann XC60, lyx!! Sedan åkte vi hem till lillasyster Ida och hon blev överraskad över att se mig=) Är inte så lätt att överraska henne minsann så det var skoj!

Så det blev en spontanfredag. Och imorgon ska vi på husvisning.. Jag tycker verkligen om huset, efter vad jag sett på bilderna, men det ligger lite far away from Halmstad. Vi får se hur det går. http://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-ysby-laholms-kommun-brodakravagen-39-2486235

Nu börjar det verkligen kännas att det är höst. Är riktigt kallt på kvällarna. Har letat efter en jacka till lilla Almisen och har äntligen hittat än meeen priset var inte i klass med vår budget. Men den är ju så fiiin så kanske ändå om jag får som jag vill;) Har hittat en fin jacka till mig också men även där får prislappen avgöra... suck! När man äntligen funnit en klädstil som man tycker om och känner sig bekväm med så ska ALLA de kläderna vara satans dyra!

Nu ska jag mysa med världens bästa sambo som ordnat en supermysig fredagkväll!!

Trevlig helg!

 Slappis-alma

 Mamma passar extremt bra i deras nya bil!

   Höstens/vinterns måsten;)


RSS 2.0