Fånga dagen

Det är inte för inte som man lever efter det mottot. I synnerhet inte sen man fick barn, för dagarna bara rasslar iväg och tiden går på tok för fort. På tisdag blir Alma 6 månader!! Därför satte vi igång med bullbak under gårdagen för man fyller bara ½år en gång i livet och det ska firas lite grann.. Babysimmet i onsdags gick bra förresten. Alma dök och hon såg mest förvånad ut när hon kom upp ur vattnet och jag var på bättre humör när vi kom hem=)  

Jag gillar såna dagar när man går upp och har massa energi och får massor gjort, igår var en sån dag och den avslutades med morfars citronfisk och Alma fick gröt. Och den där gröten då, suck. Vi har ju kört med havregrynsgröt och mosat banan till. Men igår kom det smakportioner från Nestlé på posten. Äppelgröt. Jag är anti "färdigmat" och vill gärna laga från grunden så långt det går (fast det kanske kan vara smidigt med en burk dådå), men jag igonerade innehållsförteckningen och Alma fick smaka. Hon tyckte det var ganska gott, fick i sig ett par matskedar. Konsekvenserna blev en nästintill sömnlös natt för hon fick magknip och har vaknat o varit ledsen flera gånger, spänt sig och lagt av riktiga brakfisar. Stackars! Så imorse tog jag upp förpackningen ur soporna och läste innehållsförteckningen. Överst står vetemjöl, vetemjöl? Är det inte gröt? För mig är gröt: havregryn/mannagryn/risgryn. Gröt är gryn, inte mjöl.

Idag är vi också effektiva! Har redan hunnit med en underbar långpromenad i höstsolen. För nu är det nästan höst på riktigt för man blir röd o kall på näsan när man varit ute, myyys! Trots nattens få sömntimmar så är både Alma och jag på strålande humör, det måste vara solen som gör det. Har gjort en äppelpaj, tvättat och fixat här hemma.

Imorrn ska vi till banken och lägga om lånen, på söndag är det husvisning från Trivsel Hus i Gullbrandstorp. Men först... fredagsmys med allt vad det innebär!

 Mamma klädde på mig så mkt för att det blåste storm och då blir man sur!
 Nybakade äppelbullar!
 Leker med pappa
 Det lönar sig att dra sitt bonuskort=)
 Morfars citronfisk ska ätas med nypotatis och rårivna morötter (ingen GI) mums!
   Påväg ut
     Underbart höstväder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0