Rutiner

Jaa, det är ju ett evinerligt (stavas det så?) tjat om rutiner och framför allt kvällsrutiner. Så nu måste jag kräkas lite igen. Vi gör så, nämen har ni det så, jasså vi lägger henne bara så sover hon, blablabla. Jag blir sjukt stressad av att höra allt, läsa allt. Sen är jag ju som jag är och väldigt lättpåverkad, tar åt mig alldeles för mycket men ändå. Vi pratade om det här med nattning med vår BVC-sköterska på förra besöket, ca 1 månad sen nu. För när vi ska natta Alma så är det enda som funkar att hon får ligga i min famn och bli vyssad och samtidigt ha min tutt nära till hands även om hon inte just äter. Jag tycker ju det är ganska jobbigt eftersom jag blir rätt låst vid att sitta i soffan de 15-30min som det tar. Det är förvisso mysigt men sen ska man lägga in henne i sängen och så vaknar hon till lite men somnar snabbt igen. Iaf... Jag önskar ju att det bara var att lägga henne i sängen, släcka lampan, säga godnatt och så gå ut. Meeen, det funkar inte för oss. Jag har läst om Anna Wahlgrens 5-minutersmetod och massa annat blaj. När ska man egentligen ändra och få ordning på nattningsrutinen? När är det dags att ändra? Hon blir ju ½ år om en vecka. Vår BVC-sköterska sa iaf att "folk säger så mycket men i verkligheten har inte alla det så lätt som de får det att framstå". Och neh, jag erkänner. Nattningen är inte enkel men inte svår heller, bara lite...omständig. Sen har man inte samma tålamod efter en hel dag, man får vara trött och då tar jag hellre den enklaste vägen och slipper protester.

Vi har kanonbra rutiner på dagarna, de är jag supernöjd med. Även om vi varit borta ett par dagar så fattar Alma vinken när vi är hemma och det blir som "vanligt". Går upp mellan 7-8, Alma tittar på när jag dricker smoothie, sitter i sin stol och flinar. Sen leker vi lite och sen sover hon fm antingen i vagnen eller som idag när regnet strilar i sin säng. Sen äter jag lunch och Alma majskrok som ska bli puré när vi får det att funka. Sen leker vi lite och sen em vilar hon ca 2h i vagn eller säng och sen är det lek, mat, bad och nattning och hon somnar för det mesta innan kl 20 varje kväll.

Alla är vi olika, alla barn låter olika mycket och bara för det har man inte ett problembarn... suck! Varför låter jag mig påverkas och tar åt mig? Kräk.

Neh, nu vaknade lilla hjärtat så nu ska vi leka lite. Sen blir det simmet och sen är jag på bra humör igen..

Jädra morgonhumör!

  Man blir nanig av att rulla iväg på det där viset..

  Hoppetossan

  Leker "själv"
 Sover gott <3


Kommentarer
Postat av: Zara

Oooh, vad jag längtar!<3

2011-09-14 @ 11:02:53
URL: http://nogg.se/zowo
Postat av: Emma

Du ska inte lyssna på andra och läsa så mkt Emma. Gör det som funkar bäst för er, det som känns bra. Rutiner kan nog vara svårt att ändra, M somnade i våra famnar när hon var mindre, men sen en dag testade jag att lägga henne och släcka ner och gå ut det funkade som tur var. Men alla barn är ju olika och behovet av olika saker likaså. Inget är mer normalt än annat. Ses nästa vecka! kram från oss

2011-09-14 @ 22:53:28
URL: http://emma85.blogg.se/
Postat av: Annika

Hmm, jag gillar inte riktigt 5-minutersmetoden och jag är allergisk mot Anna Wahlgren. Hennes metoder som de beskrivs i hennes forum är barnmisshandel.Alla mina har sovit hela natten väldigt tidigt, men vi har fått ligga bredvid dem tills de somnat lite olika länge. Oliver började nog somna själv när han var strax över 3½. Lucas var 2½ och där gick det också bara från en dag till en annan. Elias är 1½ och somnar fortfarande med flaskan och någon av oss liggandes bredvid. Det brukar ta 10-15 minuter men sen sover han oftast. Han sover dessutom i våran säng fortfarande.Om jag skulle råda dig till något så är det att antingen fortsätta som nu (det fungerar och går relativt fort) eller, om du verkligen vill att hon ska somna "utan" dig, låta Ted ta nattningen några kvällar. Han luktar inte mat ;-). Blir det jobbigt så kan du ta en promenad under tiden eller så. Men precis som du säger, alla barn är olika och jag tycker nog egentligen att man ska köra på det som känns smidigast och inte lyssna på vad andra tycker om det!Lycka till med sötnosen!

2011-09-16 @ 18:51:45
Postat av: Annika

Haha, vilken uppsats jag skrev! ;-) Hoppas det gav något iaf och inte bara var en massa dravel!

2011-09-16 @ 18:53:24
Postat av: Olg++a+ ( och filip på plusset),...,,

2011-09-17 @ 10:32:09
Postat av: olga

nu tryckte han på enter... skulle iaf säga att sluta läsa allt för mycket - alla barn är olika och det som funkar för en funkar inte för det andra. Filip ändrade sina rutiner 3-4 gånger under första året så det gäller att hänga i svängarna och anpassa sig efter honom. Mår han bra så mår vi bra, strular det för honom så får vi andra ta allt skit. Han har alldrigt bara lagt sig och somnat så den lyckosagan har jag bara läst i tidningarna och tror inte mycket på. Vi gungar och vyssar och bär och det tar den tid det tar. Nu när tänderna är på G så vaknar han varje timma på natten därför sover han med oss, vilket funkar mkt bättre och vi för mycket mer ro.

2011-09-17 @ 10:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0