På tu man hand

I fredags var jag och min mycket bättre hälft (som inte lider av elakartad PMS en gång i månaden) på Wild West och "firade" vår årsdag. Eftersom vi fick ett presentkort där i julklapp tyckte vi det var ett ypperligt tillfälle att utnyttja det. Wild West är ju inget superduper romantisk restaurang men god mat och trevligt personal i en unik miljö. Farbror Robin satt barnvakt till en sovande prinsessa och vi kunde avvara både ett och två glas vin. Kvällen till ära hade jag med Marias hjälp införskaffat en ny tunika. I kombination med Teds kraglösa skjorta såg vi ut som en nunna och en präst.. Så tjusiga så!

Var riktigt mysigt att bara få äta vi två, utan massa kladd och trugande från en annan liten varelse. Ska försöka göra något bara vi två lite oftare, och barnvakt har vi ju knappast brist på;) Måste ju vårda förhållandet ibland också.

-Emma

  

Alma

Jag har blivit outhärdligt dålig på att blogga. Men jag känner liksom inte riktigt att jag har varken tid eller lust längre. Alma är vaken mer och mer och på kvällarna har prioriteringen legat på så mycket annat. Ska försöka bättra mig om jag nu har några läsare kvar som fortfarande är intresserade av min text.

Förra veckan bestod iaf av mycket lek, många försök att gå, massa nya "ord" och pekfingret har kommit till sin spets och nu pekar damen på allt hon ser och mitt pekfinger viftas med många gånger per dag då damen även behagar hitta på massa hyss. Som att käka upp halva pappas jakttidningar, dra ut smutstvätt från tvättmaskinen, öppna lådor med många och uppenbarligen goda sladdar i, pilla på toaborsten osv osv. Det är väl nu som ajaj-fasen börjat. Fast klagar det gör jag då rakt inte för det vore väl himmelens tråkigt om det inte hände något med det lilla pyret?

I slutet på förra veckan trodde jag bestämt att våren var på gång men hoppas det vågade man ju inte och idag vräker snön ner. Sicken tur att vi gjorde stan i lördags och shoppade massa vårfint till Alma..not! Fast kläder behövde hon ju och de får hon så snällt lov att använda nu trots att det inte är riktig vår-feeling längre.

Nu ska jag passa på att njuta av en kopp medan lurisen sover eftermiddag för snart är det fullt ös igen!

-Emma

   
  


Jobb

Sådär, äntligen. Nu kan jag säga det för nu är det inget hemlighetsmakeri längre.. Jag har fått ett NYTT jobb!! Från och med den 1 juni är jag sjuksköterska på infektionskliniken. Jag har i snart tre år arbetat på lungmedicin, trivts som fisken, lärt mig ohyggligt mycket och utvecklats som sjuksköterska. Dock fick jag innan min mammaledighet en natt-tjänst vilket passat mig mindre bra och jag har därför nu sökt mig vidare. Kommer sakna alla goa arbetskamrater, men vi jobbar ju fortfarande inom samma region så vi kommer garanterat ses ändå. 

Mitt stora mål i livet kommer alltid förbli ambulansen men än känner jag mig inte redo för det. För det första krävs en vidareutbildning, för det andra så tycker jag att jag behöver mera erfarenhet av sjuksköterskeyrket i sig för att klara av ett så omfattande arbete som just inom ambulansen och för det tredje så passar inte ambulansens arbetstider med småbarnslivet. Summan av kardemumman: Jag kommer börja på infektion och hoppas verkligen att jag kommer trivas, jag kommer lära mig massa nytt och få nya erfarenheter, därefter kommer jag ta ställning till vilken vidareutbildning jag vill gå.

Arbetslivet är långt och jag vill se och lära så mycket som möjligt!!

- Emma


3 år och 11 månader

Igår blev världens bästa unge 11 månader, shit! Jag kan inte ta in att hon snart är 1år, att tiden gått så in i helsike snabbt och jag kan inte annat än säga att jag är världens lyckligaste! Att få barn, bilda familj och bli mamma är det mest fantastiska jag gjort och jag vill ha flera barn, flera att älska, flera att ge kärlek. För att se det här lilla pyret växa och utvecklas är så häftigt! Det händer nya saker varje dag och hon vill så gärna kunna allt på en gång, talet kommer så sakterliga även om det är obegripligt det hon säger och hon vill mer än gärna gå och reser sig därför mot allt som går, att flytta möblerna när gåvagnen står olägligt är också skoj.

Igår firade vi även tre fantastiskt innehållsrika år tillsammans. Jag köpte en stor bukett tulpaner och en kylskåpsmagnet och på fredag ska Robin sitta barnvakt och vi ska ut och äta bara vi två<3 Ska bli jättemysigt och jag ser fram emot att få göra mig lite extra fin, dutta den goda parfymen bakom öronen och kladda med sminket.

Jag har kommit i riktig ofas med min viktnedgång. Förra veckan var röd och därmed jättedålig, jag fuskade massor och snaskade godsaker både en, två och tre dagar. Fy skäms! Vågen visade därför ett halvt kilo plus vilket jag kunde listat ut med arslet. Men NU är jag igång igen. Efter en semla i kroppen, ilska och envishet i knoppen så körde jag 5,13km på 30min på crosstrainern, lastade på ett halvt kilo extra på maskinerna och löpte i 5min. Kom hem och åt egengjorda fiskpinnar med egengjord remouladsås och babyspenat.

I eftermiddag var farmor Maja och faster Emma här på lite fettisdagsfika och Alma fick en söt liten box med små böcker, tack för att ni ville komma!

Nu ska jag dricka mitt te och sen krypa ner hos min karl och känna mig nöjd över dagens prestationer!

-Emma

   
 


Babyrytmik Hjärta Babysim

I måndags var vi på stadsbiblioteket och testade babyrytmik. Sjöng, ramsade, spelade maraccas och dansade. Mycket lyckat och uppskattat av fröken Nilsson och ska definitivt göras nästa månad också! Efteråt gick vi med Maria och Arvid i snökaos för att fira Arvids ½årsdag. Myspys!

Igår var det alla hjärtans dag, i år bestämde vi oss för att inte "fira" det och istället gick vi på husvisning och sen sen for jag och tränade, 4,82km. Nu är det nära;) Men jag har endast gått ner 0,2kg från förra veckan vilket inte ens är värt att nämna, huvudsaken det inte var plus iaf. Nästa vecka blir det att lägga i en högre växel och på med disciplinbältet igen.. Huset var för övrigt riktigt, riktigt fint. MEN (det finns allt massa men i min värld) planlösningen på nedervåningen var märklig och med det utgångspriset var det inte värt det. Vi fick även vår lägenhet snabbvärderad och det känns som att vi kommer få bo här för alltid. Jag ska verkligen inte klaga för jag har ju trots allt tak över huvudet.

Idag har vi varit och plaskat i simhallen. Trodde inte det skulle bli något bra alls idag då Alma inte sovit så bra ett par nätter och därmed varit lite småkinkig dagtid. Väl i vattnet var den lilla surpuppan som bortblåst.

Vilken vinter det blev, till och med snöklädda träd! Jag som räknat med att våren var på intågande beställde lite nya kläder till Alma som nu vuxit ur strl 68 och därmed inte har så mkt i strl 74. Jobbigt läge för en shopglad mamma;)

Imorrn ska vi testa öppna förskolan inne i stan och på kvällen blir det husvisning och träning. Varför ta det lugnt??

-Emma
   Vår? Vinter!
   Små matlådor till liten människa och nya böcker till husmoder;)

Inaktiv

Jag har varit inaktiv, både i hjärnkontoret och på bloggen. Denna vecka har kantrats av många tankar, knepiga val och avslutats med den första jobbhelgen på över ett år. Tankarna är fortfarande trassliga men med tiden kommer de redas ut. Jobbhelgen gick över förväntan även om det kändes helskumt att stå i omklädningsrummet iklädd den vita pyjamasen UTAN en jättemage. Trodde jag hade glömt hur jag arbetar som sjuksköterska, men det där sitter djupt rotat in i benmärgen och det kändes knappt att jag varit borta.. Skönt att få komma hemifrån och göra DET jag älskar men ännu skönare att komma hem och mötas av DE jag älskar; världens gladaste och underbaraste tjej och en fantastisk sambo! Började två igår, kom hem halv elva, åkte tio över sex i morse och kom hem kl tre i eftermiddags. Däremellan har jag endast luktat på min dotter och viskat älskade ord i hennes öra. Så det har bara varit mamma som gällt under hela kvällen vilket jag inte haft ett dugg emot<3 

Annars så har vi: provkört nya bilbarnstolen, promenerat maaassa med Maria&Arvid, bokat husvisningar, suttit på bassängkanten och ploppat i vattnet, fått mera snö, spanat in drömhuset (som tyvärr inte är till salu), busat på IKEA, Alma kan stå utan att hålla sig i, hon säger titta och vinkar glatt så fort någon närmar sig ytterdörren, vi har överraskat älskade lillasyster Linnéa i Lund, jag har gymmat och tacklats med känslor som uppstår veckan före veckan..

Imorgon är det ny vecka, nya tag. Nu har jag varit där nere och rotat ett tag men nästa vecka ska jag upp igen!
-Emma

   
   

Vinterdagar

Syster Ewelina var kvar till tisdag eftermiddag och pulkaåkning var ju ett måste då snön ligger kvar (om än något i det hårdaste laget) och termometern har legat stadigt på minus. Vi åkte stjärtlapp och Alma åkte pulka. Men det hade nog varit roligare om det varit mera snö och om backen vart längre, finns alltid något att klaga på. Annars har veckan varit lugn, har promenerat massa och varit på gymmet gånger två. En ganska seg vecka mentalt. Har haft många tankar, gråtit många tårar och helt enkelt varit lite ur balans. Och att banta samtidigt som man är lite depp är inte så jäkla lätt, fast sakta men säkert ska jag nå mitt mål. Jag tänker inte ge upp!!

Nu har vi bestämt när det är Teds tur att vara hemma och när jag ska börja jobba. Vecka 26 smäller det, då kommer Ted hem och ska vara hemma tio veckor plus ansvara för inskolningen på förskola. Jag vet inte om jag ska jobba hela sommaren eller bara en period, beror lite på vad de har att erbjuda.. Och nästa helg ska jag hoppa in för de första passen på över ett år. Ska bli jätteroligt faktiskt! Längtar att få vara lite för mig själv och jobba med det jag brinner för även om jag kommer sakna lilla vilding! För hon är allt annat än lugn just nu. Hon reser sig mot allt, går längs med varenda möbel, ramlar, slår sig, gråter, upp igen osv osv. Hon bemästrar ju inte riktigt det där med att gå och stå själv men vill sååå gärna..

Idag skiner solen och så fort Alma vaknat från sin powernap (lyckades söva henne inne kors-i-taket men det är ju -13grader ute) och käkat lunch ska vi ge oss ut på en långpromenad. Blir nog ett stopp på lekcenter för att inhandla lite grejer så vi kan barnsäkra här hemma. Sulkys ska även testas då det närmar sig utlandssemester:)

-Emma
   
 


RSS 2.0