Första advent och v.24+2 (v.25)

Min motivation försvann och tiden rann iväg, det är enda anledningen till att jag inte skrivit. Under tiden som gått så har Linnéa (lillasyster) varit här, förra helgen, och då blev det massa systermys på stan, taco, idol, färgning av hår och så Hegges 25-årsfest! Det var konstigt att vara på fest och vara gravid, inte för att man var nykter utan för den uppståndelse lilla magen fick. Helt plötsligt är det tillåtet att röra på min kropp även om man inte känner mig, märkligt. Fick lite småpanik mot midnatt, folk var fulla och musiken var väldigt hög eller jag som bara är känslig så jag åkte till Teds mamma och skvallrade lite.

Veckan som gått har varit en dålig vecka, jag har jobbat alldeles för mycket, då jag tog extra pass. Och det kom ifatt mig i slutet av veckan. Helgen som var tänkt att spenderas i Stockholm med tjejgänget från gymnasiet fick istället spenderas hemma. Jag var helt SLUT. Tårarna var nära och jag kände mig på bristningsgränsen. Så i helgen har vi nästan bara varit hemma och tagit hand om varandra, sovit och ätit. Nu känner jag mig bättre, men tröttheten får jag lära mig acceptera och jag MÅSTE lyssna på min kropp och vila när den säger till.

I lördags hämtade vi våran barnvagn, "limited edition", ska jag glida runt med här i Fyllinge sen=) Efter det blev det mysig julefika med familjen Skoglund samt en tur på hembygdsgården där det vankades julmarknad.

Igår var det ju som alla vet, FÖRSTA ADVENT! Jag älskar allt som har med advent, jul och pyssel att göra. Och jag tror jag omvänt min käraste ägodel också för han uppskattade julmusiken och lussebaket=) Man blir himla lugn och harmonisk av julen, myyys! Nu ska jag börja projekt julkort så de blir klara i tid för en gång skull..

NJUT!


mot Hegges fest


mitt största hjärta provkör barnvagnen


jul i vårt hus


första advent


I drömmarnas land

Ledsen om jag inte skrivit på ett par dagar men det där med barnvagn gjorde mig helt slutkörd...nevars. Jag jobbade hela helgen dvs tre nätter och sen slog koman till. Hade jag aldrig sagt att jag har lätt för att vända tillbaka dygnet så hade det förblitt så. Nu iaf så sov jag till halv två i måndags efter nattajobbet, sen var jag som en klubbad säl hela dagen men så brukar det vara, till det värsta...halv sju på kvällen somnade jag i soffan! Jag somnar aldrig i soffan! Jag har för stort kontrollbehov för att kunna slappna av och en sak till...ted somnade också! Kl nio vaknade vi iofs och låg och slötittade lite på tv men sen blev den sängen halv tio och sen sov jag i 14 timmar! Non stop! herrejeda så gissa om gårdagsnatten blev sömnlös, suck och till följd av det kom illamåendet tillbaka, uäää.

På tisdagen åkte jag i koma till Olga och fick öva lite på lille Filip, så glad bebis vill jag med ha, tack för fikat och vad kul att kläderna passade!

Nu känner jag mig i form igen då gårdagen (7-16) spenderades på jobbet med 5S-gruppen, den flitiga gruppen som gillar ordning och reda. Om ca 2h kommer syster Linnéa och sen vankas en enkelnatt och sen ska vi ta helg utan flera missöden i sömnen=)

Syster Ida sa att jag är i en drömperiod nu, måste stämma för fy f*n vad jag drömt inatt; fylla, rött läppstift, båtar, drinkar, malin & zeb, tårar, skrik, 200kr-sedlar. Dröm, dröm. Appråpå drömmar så är det ju hög tid för julklappar, jag har skrivit en liten önskelista:

* ett BADKAR
* smyckeskrin ala shabby chic för mina halsband
* manikyr för gravid fingrar ;)


Fast tjänst

Då var det slut på vikarierandet, slut på samtal på morgonen, slut med att vända varenda öre och slut med att räkna dagarna till vikariatet går ut. Jag har en FAST TJÄNST. Vuxenpoängen bara trillar in. Tror det kommer bli kanonbra med bebis och nattjänst, sen kan man ju alltid byta till dagen när man känner att det är dags, eller hur älskling ;) Känns underbart skönt, vilken lättnad.

I magen sparkar och boxas det på och jag tror minsann det blir en redig proffsboxare av henom.

Ikväll ska vi på möte med bostadsrättsföreningen, hoppas mina hormoner spökar så jag kan säga allt jag har att säga och inte låta mig bli överkörd. Men först ska vi och se över barnvagnen, jag har börjat tvivla på vit vagn och på crescent, typiskt mig men jag vill ha en vagn som jag är nöjd med från första stund, det är ju inte så att man kan byta från dag till dag och det är en investering så. Vad tycker ni?? Crescent/ Emmaljunga??

Härliga dag!

Hälsningar Byggare Bob





v 21+2 (v 22)

Jag läste, jag blev mycket berörd och tårarna rann, ingen vill genomgå det de får genomgå men ändå händer det. Till himlen kommer ännu en ängel.

Helgen har varit fantastisk och innehållsrik. I fredags så åkte jag till Göteborg vilket blev en resa för sig då Halmstad stadstrafik INTE kan hålla tiderna, kollade på klockan säkerligen en gång per minut och när bussen (efter ett x antal på/avstigningar och ett motorstopp) stannade på Victoriagatan var klockan 10.54 och mitt tåg skulle gå 11.02, detta innebar att jag fick springa till tåget, och under denna löptur kom även en satans regnskur men blöt och flåsig satte jag mig på tåget 11.01. Fredagen spenderades med Malin och Sara och det var jättetrevligt och mysigt och nästan precis som förr förutom att vi istället för att snacka killar, fester och smink istället pratade huslån, bebisar och giftemål och gick och la oss före kl 24.

Lördagen och söndagen var inte min bästa dagar och jag ber om ursäkt till nära och kära för mitt tjuriga uppförande, men magen var inte okej, att vara förstoppad är hemskt och påverkar mitt psyke på ett mycket negativt sätt. Det räckte med att komma hem igen "hem ljuva hem" så funkade kroppen,knoppen och knodden som vanligt.

Nu ska det röjas i badrummet för att sedan gå på en enkelnatt. Busen i magen är vildare än någonsin och ibland kan man se sparkarna, knuffarna eller vändningarna, coolt.

Pussen


v.20+5 (v 21)

Jag kan inte begripa det själv men nu har ju mer än halva graviditeten gått och jag känner sparkar varje dag. Allt är så overkligt! Imorse när jag kom hem från jobbet (ajamensan jag cyklade både till och från jobbet igår 16km totalt) och hade bytt om så var jag tvungen att ta en titt i helkroppsspegeln, då slog det mig när jag stod där nakenfis att jag ÄR gravid, jag har en kula som inte kan misstolkas som något annat. Jag hoppas det var vinkeln som gjorde det för i profil såg jag verkligen ut som en knubbig dvärg, joo visserliggen har några av familjemedlemmarna Johansson lyckats få pappas taxben och jag är inkluderad men inte trodde jag väl jag såg så oproportionerlig ut. Jaja,hädan efter ska jag älska min kropp för jag vet vad den bär.

Nu har jag införskaffat mig ett par hängselbyxor, äntligen! Jag har alltid sagt att jag minsann ska ha det när jag är gravid, superskönt!! Byggare-Bob here I come!

Imorgon bär det av mot Göteborg för att få fredagsmysa med mina alldeles speciella vänner, Malin och Sara. Ska bli jättekul, var evigheter sen. Sen på lördag så ska jag vidare till syster Ida, Ted kommer också på lördagen när ölen är ur kroppen och det kan ju för den delen ta hela helgen efter ölprovning med jobbet;) så vi får väl se när han behagar dyka upp.


Nu ska jag ta en tango med snabeldraken och sen ska jag mysa ner mig i soffan med en mugg te och min sticktidning som kom idag, mormor ska få sticka något till bebisen men vet inte vad..



Lille Milton, nu är han inte lika gosig och stillsam som han var på denna bild, men på söndag ska vi busa=)



Det var jättelängesen som denna bild togs känns det som men ändå minns jag den kvällen som igår, herrejeda vad jordklotet snurrade;)

en helg

Dåså, det var den helgen det. Vi var ju som sagt i Malmö hos min mamma och hennes man samt mina två yngsta systrar Linnéa och Ewelina. Lördagen spenderades på Vellingeblomman där det var julmarknad, ååå vad mycket fint jag hittade jag hade kunnat gå ett varv till. Men man får inse sina begränsningar när man inte bor i hus.

Sedan gick vi en sväng på Hansa köpcentrum och jag kollade på bebissaker och mamma hjälpte mig med att sätta tankarna i spinn så igår skrev jag en låååång lista på allt som kan tänkas behövas när man ska ha en liten bebis. Tur det är ett tag kvar för det är ju inte en sak som ska inhandlas. Jag tycker ändå vi kommit en bit påväg som har en del babykläder, en bilstol samt en beställd barnvagn och så ska smulan sova i min gamla vagga som vi ska åka upp och hämta för att sedan måla vit. Men ack så fel jag hade och med syster Idas hjälp fylldes listan på ytterliggare. Nu är det ju ingen som säger att man SKA ha allt redo till bebisen kommer och det lönar sig att handla lite pö om pö istället för allt på en gång, det blir dyrt. Så jag handlar lite nu och lite sen. Plus att det är ju jul så en del kan man ju önska sig också =)

Denna veckan vankas nattajobb och min kära sambo och jag har gjort upp en eminent plan för att jag ska sluta klaga över att min kropp inte längre är vad den var och för att jag ska få upp självkänslan igen. Nu ska det CYKLAS! Så länge jag kan och så länge det inte är is på gatorna så ska jag nu börja cykla mina 8km till jobbet igen. Det gick ju förr så varför skulle det inte gå nu, det är bara latheten som kommit smygandes och bekvämligheten med bil. Magen är inte för stor och flåset går att få tillbaka.

Love.



Barnvagn - check!

RSS 2.0