Höstfix

Joo,nu får jag erkänna mig besegrad, nu är det faktiskt höst på riktigt. T.o.m så jag var rädd att fara av cykeln förut när det var så mycket isfläckar, kanske det snart är vinter och jag går fortfarande i sommarjacka. Dock är det den enda jacka som går att stänga så man kan andas ordentligt.

Igår höststädade jag balkongen och fy så tomt där blev, krukorna fick flytta till framsidan istället och idag tog jag en tur till blomsterlandet så nu har jag fyllt de med allehanda höstväxter.

Efter att min älskade sambo blängt på mig då vi har bebiskläder där det står "i love mummy" var jag självklart tvungen att ta en liten genväg inom h&m och tada, nu har vi "i love dad" kläder också så nu kan han vara nöjd. Köpte även lite tröjor till mig, ska se om jag inte kan leverera en bra bild på mig själv, då det nu snart är en 20veckors bebis i magen (på lördag är det 20+0) och därmed halvvägs. Kanske ska be Neagruppen ta lite i helgen när vi ska besöka familjen Majvall/Johansson i Malmö=)

Det känns konstigt men nu kan man faktiskt säga att jag har en bebis i magen, nu ser den inte ut som ett yngel eller alien längre, nu ser det verkligen ut som en liten,liten människa. Jag förundras varje dag att den där lilla människan kan boxas så mycket, nu har Ted också fått sig ett par ordentliga smällar av smulan. Myys!




Fredagsmys

Nja, något riktigt fredagsmys hemma blir det inte då jag om ett par timmar ska iväg till jobbet där jag ska tillbringa tre nätter. Det brukar ju gå bra när man väl är där fast just nu tar det emot lite, och den här förbaskade förkylningen som inte kan ge med sig.

Ikväll önskar jag att jag kunde ta hand om C, skämma bort, krama och stötta, prata om sånt som bara tjejer kan och dricka cola i vinglas och moffa godis. Livet går vidare och du får se det som att du bara blir starkare av det här även om det inte känns så just nu...Du vet var jag finns och om 1½ månad ligger vi på spa med gurkskivor på ögonlocken och blir precis så bortskämda som två rediga kvinnor kan bli =)

Idag kom bebiskläderna jag beställt, så söta, önskar tiden inte gick så erbarmligt sakta iofs är det väl också bra så man hinner förbereda sig. Det känns mer och mer på riktigt för var dag som går, ju mer jag känner alla små rörelser där inne och tänker att det faktiskt är en liten människa som åstadkommer det så blir jag alldeles rörd. Och om en månad ska vi börja på föräldrargrupp, skoj!

Nu ska jag gosa lite extra med min man för det kommer inte bli så mycket av den varan i helgen..



En suddig bild från en suddig midsommar, men det var här någon gång som smulan blev till;)

Ultraljud

Allting var u.a och vår lilla smulan hade en riktig pussmun! Det var lika spännande som sist om inte mera, den lilla hade ju vuxit en hel del så nu såg man allt mycket tydligare, dock var den lite bongstyrig och låg som en ostkrok i början men efter lite baxande så vände den sig fint och man fick en arg blick mot sig, häftigt!

Så nu har vi ett beräknat nedkomstdatum...18 mars! Fyra dagar innan min mammas födelsedag, får se om den behagar komma ut då eller tidigare/senare. Känns som en evighet kvar, hoppas tiden går snabbt!

Nu börjar det kännas på riktigt så var tvungen o beställa lite gulliga kläder från geggamoja, och visst kan man ha grönt även om det blir en tjeja?

Hade!




V 18 + 0 (v 19)

Har haft en fantastisk helg med min fästman. Man kan nästan säga att helgen började i torsdags, iaf för mig=) Då åkte vi till Markaryd och köpte en diskmaskin, ojojoj, vuxenpoäng. Vi tyckte det var dags och när man är många så underlättar det ju en hel del. I fredags åt vi taco och jag fick se idol, teddan kolla också men man vet ju knappt hur intresset är. I lördags tog vi släpet och for till IKEA i Helsingborg, tyckte inte vi var där så länge men när det var dags att åka hem så hade vi spenderat x antal timmar och x antal kronor. Vardagsrummet har fått ett lyft och jag är supernöjd! Nu ska bokhyllan och tvbänken fyllas och därmed kan gästrummet/kontoret rensas. Det ska ju bli barnkammare till lilla smulan/skanken/fisken..

På onsdag är det ultraljud, spännande spännande. Hoppas den lille växt till sig lite trots att mamma kräker efter frukosten. Det går bra om jag inte stressar, om jag lägger mig ner efter jag ätit och om jag skippar tandborstningen. Fräscht! Känns redan som tänderna inte mår så bra efter 18 veckor med massa illamående.

Nu blir det fix och trix innan storhandling och sen är det nattajobb som gäller, enkelnatt o sen ledig till fredag =)


Det här ska nog bli fondvägg i barnkammaren..



Supernöjd med vardagsrummet och tack Zara för ljuslampetten, passade perfekt!

Ett vikariat

Jajamensan och ÄNTLIGEN har jag ett vikariat, fast inte på ambulansen utan på avd 53, lungmedicin. Ett nattvik fick jag som sträcker sig till den dagen jag går på mammaledighet och den dagen känns låååångt borta just nu. Har jobbat min första natt och det gick otroligt bra faktiskt, men smulan där inne gruffade lite, hon vill nog att mamma ska sova på nätterna. Nu är det dags att ladda för ännu en natt och sen väntas en långhelg med världens underbaraste, UTAN planer! Vilket typ aldrig händer.

Om EN vecka ska vi på andra ultraljudet, ska bli kul att få se smulan igen och göra en ordentlig fosterdiagnostik. Klart man är lite nervös men inte som förra gången, nu sover jag åtminstone. Det jag ogillar just nu är att mitt illamående kommit tillbaka, usch, jag är verkligen less på kräkningar. Neh, nu ska det stekas hemmagjorda köttbullar och hoppas en och annan får stanna kvar i magen..



Gammal bild från tiden som undersköterska på urologen, men kan inte säga att jag ändrats så mycke mer än att jag har mammabyxor på jobbet =)

En graviditet

Dåså, nu ska vi se om jag fixar det här med att blogga igen, och att blogga i en ny blogg. Vet inte riktigt var jag

ska börja då året har varit så innehållsrikt att min erfarenhetsväska nästan spricker. Iaf så började året med en

resa till Egypten och där blev jag fästmö till världens underbaraste fästman, Ted. Våren följdes av planering av

min lillasyster Idas sommarbröllop, samt ett superroligt vikariat på ambulansen!! Det var samma dag som min

förväntade mens skulle komma som den underbaraste, mest spännande, läskigaste och roligaste nyheten

uppenbarades, jag ÄR ju gravid. Fantastiskt! Nu är tanken att jag ska blogga om min graviditet och kommande

mammaroll för att mina nära och kära ska hänga med då vi numera är utspridda land och rike runt.

Enjoy!



På Rhodos i vecka 12, jag kände mig lite tjockare men va fasen, ingen kula än ;)



Två veckor efter Rhodos gick inte byxorna att stänga längre, konstigt?



Vecka 16 + 2 (v 17) Vet inte om det är bebisen eller gaserna som gör mig så rund?!



Första ultraljudet v 17 + 5 (v 18) som visade sig vara v 16 + 4 (v 17) så smulan kommer senare och vi får "exakt" datum på nästa ultraljud den 20/10

För övrigt har min graviditet innehållit mycket kräkningar, tårar, sjukskrivning och halsbränna. Men nu börjar jag må bra och trots att smulan är mindre än vi trott är jag glad att få ha sett det lilla hjärtat banka och ben och armar sprattla. Ingen viktuppgång och med energin på väg upp så ska jag försöka NJUTA av min graviditet och resan mot något underbart!

RSS 2.0