Att vårda ett förhållande

Vare sig det är en familjär-, vänskaplig- eller ett kärleksförhållande så behöver det vårdas. Poleras lite på ytan, putsas lite på insidan och se över små skråmor och repor. Det har vi gjort idag. Jag och den mest älskvärda personen i mitt liv. Sen Alma kom till världen har livet definitivt ändrats, inte till det sämre, men till det annorlunda. Nu får vi anpassa oss efter henne. Det går liksom inte att planera in en filmkväll, för då blir det inge filmkväll. Istället får man ta tillvara på de stunder som hon sover eller nöjer sig med att vara själv en stund.

I eftermiddags överraskade vi Ted. Han hade cyklat till jobbet så vi hämtade upp honom med bilen. Därefter bar det iväg till Laxvik "vårt" kärleksnäste. Jag hade ordnat med picknick och efter ett dopp i det blå så satte vi igång grillen. Alma älskar att sova utomhus och sov hela tiden förutom några kortare matpauser. Och vi fick tid att mysa och bara vara oss själva för en stund, prata om framtiden, äta gott och bara vara sådär kära som bara vi kan. Jag älskar dig mest av allt Ted Karl Erik Nilsson!!! Tillsammans är vi oslagbara.

Nu ber vi till högre makter att det blir ett hus till salu, för i Laxvik vill vi bo...

Kärlek!

     

     

Midsommarhelgen

I torsdags var det återigen dags att packa väskorna och bege sig norrut, denna gång var målet att fira midsommar. Resan gick väsentligt mycket bättre denna gång, kanske tackvare mammas hittepå med att bygga koja i bilen?:) I Mantorp gav Alma däremot upp och skrek o skrek. Hon fick ju vaccinationen på onsdagen och hade lätt feber under torsdagen, sen blev det nog för mycket av alltihop och hon blev haconbacon. Så istället för middag på Gula Huset med syster Ida & co och Zara & Peter, så blev det falafel hemma hos Zara. Alma sjöng opera i stort sätt hela kvällen, lilla gumman. Men vaknade utvilad och redo för Midsommar på fredagen, tack!

Midsommarafton firades enl tradition, för 8:e året i rad, med goda vänner. Denna gång fick Långbröt i Björkfors ersätta Örsnäs i Åtvid. Men det blev lika mysig och trevligt som vanligt! Dock något annorlunda med tre barn. Efter den traditionsenliga vollybollen åt vi sill-lunch i ladan, nubbar intogs och nubbevisor sjöngs för glatta livet. Alma sov och skötte sig exemplariskt. Sedan byggde några av grabbarna midsommarstång, vi hade tårtkalas i gröngräset, dansade och sjöng. Kvällen avslutades med grillning och nattabad. I år hoppade jag inte bara över nubbarna utan även badet, hade ingen lust att sitta med tuttarna i ugnen och häva mjölkstockning;) Så för min del var det den mest städade midsommaraftonen på flera år. Det var Alma som stod för spyorna, men klänningen fick vara på ett tag iaf. En midsommar som var något i det kyligaste laget men ack så trevlig ändå. TACK alla fina vänner!!

På midsommardagen åt vi bakismiddag hos pappa & sussie där även halva syskonskaran mötte upp. Sedan tog vi vårat pick och pack och for hem till västkusten igen där vi möttes av strålande sol och klarblå himmel. Borta bra med hemma bäst! I söndags firade vi Ted storebror/Almas farbror & blivande fadder, som fyllt 30. Det blev god mat och Alma däckade på biljardbordet. Så får det bli när inte mamma och pappa tar med vagnen! Alla sätt är bra utom de dåliga...

Nu är sommaren invigd och nu ska vi hålla oss på hemmaplan ett tag! 

 Kojbygge i bilen, då sover man som bäst!

   Midsommarfin

     
   
   

 Kalasfin!    Nödlösning för barnvagn..

BVC

Eftersom Alma hade kolik de första 6 veckorna i sitt liv så har vi haft väldigt täta besök på BVC, till en början varje vecka och nu varannan. I onsdags var det dags igen och nu väger vår sagoskatt 5.600g och är 60,5cm lång. Första vaccinationen fick hon också med en spruta i vardera ben. Första sprutan gick kanon, då det var dags för den andra skrek hon sig blå i ansiktet. Tur pappa Ted var med för sånt fasar jag för. Efter lite amning blev hon lugn som en filbunke.

Vår ordinarie sköterska är på semester och istället har vi fått en vikariande äldre variant;) Hon är ju jättesnäll på alla sätt och vis men som sagt lite gammal i gemet. Hon tyckte att Alma väger lite-lite för att vara 3 månader, inte för lite, men lite-lite. Suck! Hon är knappast undernärd vår dotter med de låren och de kinderna;) Hon tyckte iaf att vi ska börja ge lite tillägg på kvällen. Jag kan köpa resonemanget att det blir bra både för min och Almas skull, jag ammar ju fortfarande var tredje timme natt- och dagtid och både min och Almas nattsömn blir störd. Men inte väger hon lite. Se på barnet, inte bara på vågen!

Men att ge flaska och ersättning har minsann inte varit det lättaste. Vi började förra veckan och efter ett uppehåll i helgen provade vi igår igen. Lilla loppan tycker inte alls det är kul och gallskriker. Hon förstår inte riktigt det där med pip o flaska och varför hon helt plötsligt inte bara får sin tutte. Jag ringde och rådfrågade min kära vän Sara och idag ska en anatomisk napp inhandlas, efter den har vi testat alla sorter.

Fortsättning följer...


Rör inte min bappis!


Jag är minsann inte tunn så det så...

Linköpingsweekend

I torsdagseftermiddag så packade vi bilen och for till Linköping. De första 3 milen bestod av en minst sagt missnöjd Alma och hon skrek i högan sky, men efter att vi kört rutan upp och ner till hennes stora förtjusning så somnade hon och sov hela vägen. Tack för det! Mamma och pappa blev lite orolig att vi skulle behöva vända.. Väl framme bjöds det på goda räkmackor och sedan blev det nästan till att hoppa i sängen direkt.

I fredags så började Alma och jag med en promenad (i hällregn) till Sara Läckhagen. Som vi längtat och det var riktigt roligt att ses, saknar henne sjukt mycket! Även Karin och Melker kom dit och Alma verkade imponerad av den söta gossen=) Efter det så åkte vi till Flygvapenmuséet där vi tillbringade i stort sett hela eftermiddagen med att kika på flygplan, testa diverse grejer och så bjöd pappa och Sussi på fika. Mycket trevligt! Kvällen tillbringades hemma hos pappa och Sussi dit även Zara och Peter kom, vi åt och drack gott och kom inte i säng fören sent.

På lördagen var vi först en tur ute i Tornby för att sen åka hem till Zara och Peter och göra oss i ordning för den stundande bröllopsfesten som var helgens höjdpunkt! Det blev stressigt trots att vi började i god tid. Men med en bebis går det inte riktigt att planera som man vill. Vi kom efter mycket om och men samt några vändor ute på vischan iaf fram. Då hade Alma givetvis gjort i byxan och fick därmed vara utan kalasbyxor... Det blev tillslut en mycket lyckad kväll med god mat, superbra och rolig underhållning med tal, spex och bildspel, musik, dans och alkoholfria drinkar! Alma sov i stort sätt hela kvällen förutom under buffén, men då fick hon uppmärksamhet av bla brudgummens syster som hon blev helförtjust i=) Vid ett-tiden gick mina ögon i kors och Teds huvud höll på att sprängas i småbitar så vi åkte till Zara och Peter för lite sömn. TACK Malin & John för en mycket trevlig och välarrangerad kväll!!! Hoppas den fortsatte i samma anda efter vi hade åkt!

Igår kom vi hem, helt utslagna efter en intensiv men rolig och trevlig helg! Vi kommer tillbaka nästa helg=) Då för lite traditionellt midsommarfirande!

Alma tackar och niger för alla fina presenter hon fått, inte blir hon bortskämd vår lilla tös inte;) 

  

     
På väg in                                        DC3:an                           Pappa spanar                       Jas 39 gripen

     
Utslagen hjältinna                            Bra årtionde=)                  60-talsinspirerat kök         Testar mina kvalifikationer som pilot


Dessvärre inga bilder från bröllopsfesten då vi glömde kamera=( så arg på mig själv för det!!

Alma 3 månader

Japps, idag är det tre månader sen vår lilla älskling kom till världen. Tiden går fortfarande alldeles för fort och får mer än gärna stanna upp! Alma upptäcker nya saker varje dag och är en bestämd liten dam med stark vilja=) Nu har hon inte bara kommit på att man kan stoppa hela näven i munnen man kan även göra andra saker med de små händerna. Som att grabba tag i i diverse saker. Ted har hängt upp lite extra grejer i babygymmet så att hon lättare ska nå de, bla en anka och i den kan hon få ett stadigt grepp, så skoj och se när hon ligger och försöker nå den! Hon växer så det knakar och älskar att stå i knäet, flinar högt när man pratar med henne och "pratar" på sitt alldeles egna sätt när det passar fröken. Imorgon är det dags för 3månaders-vaccination. Vi har förberett med panodil utifall biverkningarna skulle komma. Pappa Ted får följa med för jag tycker det är lite obehagligt, jag är sjuksköterska själv och kan sticka andra utan problem, men när det gäller mig själv eller i det här fallet Alma så tycker jag det är jobbigt.

Förra veckan var fullproppad med aktiviteter. Vi gick en lång promenad med bvc-gruppen, hade besök av Emma och lilla Mathilda och åt paj, fikade och promenerade, sen var vi ute med Cecilia och Agnes i torsdags innan vi for Linköping. Mer om det i ett annat inlägg.

Idag fyller syster Linnéa 21år! Stort grattis! Minns det som igår när hon låg i saccosäcken med tummen i munnen. Men nu är hon också vuxen. Tiden flyr!

Nehe, nu ska vi packa upp efter helgen och sen blir det inomhusmys för regnet strilar!

 Runda kinder ska man ha=)

 Morgongymnastik

 Myser med mamma framför tvn, Alma gillar inredningsprogram till mammas stora glädje=)

 Alma med kompisen Mathilda 6 veckor yngre

Sommar, sommar, sommar...

Förra veckan bjöd på mestadels sol och jag glömde helt bort att blogga. När jag låg i sängen en kväll så hade jag ett helt blogginlägg i huvudet men när jag vaknade hade jag totalt glömt vad jag skulle skriva, minns iaf rubriken "Funderingar". Får väl se när det inlägget blir av. Det är väl vid såna tillfällen man bara ska starta datorn o bara skriva..

Förra måndagen var det ju Sveriges dag och den firade vi inte något speciellt. Det vara kokande hett här hemma så vi packade picknickväskan och for ut på en roadtrip. Jag uppskattar verkligen att bo vid havet och älskar havsluften och lukten. Men det är något speciellt med sjöar, en spegelblank sjö där man kan ta ett nattabad. Dessutom är det smidigare med barn vid sjön, lättare hitta skugga, slippa släpa på parasoll och inte sand i hela barnvagnen. Nåja, vi åkte iaf först till Tostarpasjön som är huuur mysig som helst. Vi var helt ensamma tills familjen huligan kom på besök och la sig precis bredvid, spred ut ALLA sina grejer och kedjerökte. Jag har INGET emot andra barnfamiljer på något vis men när hela stranden är tom så behöver man ju inte lägga sig precis på oss?! Så vi packade faktiskt ihop och drog vidare till Brearedssjön i Simlångsdalen. På något sätt gillar jag Simlångsdalen, mysigt, nära till sjön, gemytligt. Men Ted är svårövertalad=) Där doppade vi oss och fikade vidare. Alma sov i vagnen i stort sett hela dagen förutom amningspauser i skuggan. Älskade, underbara lilla tös!

Resterande delen av veckan bjöd på lunch med kollegorna, BVC-besök och fika med Kristina. Jag har alltid sagt att bara för att vi skaffat barn så ska det minsann inte hindra mig att vara social. Men i torsdags när vi skulle in till stan var jag tveksam, regnet ÖSTE ner, Alma var övertrött och jag likaså. Men skam den som ger sig, på med regnskydd, regnjacka och in med nappen.. Var helt klart värt priset! Tack Kristina för en lyckad fika, måste vi verkligen göra om!!

I lördags var fam Skoglund här, killarna åkte och fiskade och Ida o jag fick kvalitetstid. Planerade dopet, snackade hus och skvallrade. Precis som det ska vara=) Igår så organiserades det i förrådet, vi behöver verkligen mera garderober och förråd!!! Va me skit jag samlat på mig=) 

Imorrn ska vi på promme med BVC-gruppen, på onsdag kommer Emma o Mathilda och på torsdag packar vi väskorna för en långhelg i Linköping! Lääängtar! Ska försöka få till ett inlägg innan dess så ni slipper sån här marathonläsning!

Sol i sinne, brun inne!

     
Tostarpasjön

   
Brearedssjön

 
Balkonghäng med kusin Melker, Milton ville inte vara med på bild

   
Älskade Alma!


Malmöweekend

I fredags så styrde vi kosingen mor Malmö för en helhelg med mamma, Göran och Ewelina. Helgen har bjudit på maaassa sol och värme, like alot!!

Första anhalten blev Harlösa där syster Linnéa bor, hon bjöd på smarrigt fika och sedan fick hon massa bebismys. Supermysig lägenhet med kossorna nära inpå;) Tack för besöket! På fredagkvällen slingade Ewe mitt hår, den som spar han har...Tack för hjälpen!

Igår så tog grabbarna motorcykeln och vi tjejer packade in oss i bilen. Vi åkte först till Borgeby, rena himmelriket för en sån som mig, hur mycket fina "vintagekläder" som helst till både mig och Alma, även massa schyssta inredningsprylar. Jag fick en långklänning från Eva Lace av världens bästa älskling som jag ska ha på Malin & Johns bröllopsfest. En perfekt sommarklänning så den kommer användas massvis i sommar. Alma fick en söt liten bomullsmössa. Sedan for vi vidare mot Bokskogen. Sist jag var där så var syster Ida höggravid med Milton i magen, dvs snart 3år sedan. Denna gång var fiket till vår besvikelse under renovering så det fick bli en glass på friluftscentret. Vi hade ju mästerfotografen Göran med oss och han tog finfina bilder på vår lilla familj,tusentack. Efter lite promenerande i skogen och x antal myggbett rikare så åkte vi tillbaka mot Söderkulla. Kvällen bjöd på god middag och lite soffhäng.

Idag var vi på Hansa köpcenter och jag fick välja en födelsedagspresent. Blev en somrig klänning från MQ, perfekt att amma med också. Tack mamma! Även loppan fick en hel del fint. Självklart blev det en fika på favorithaket Hollandia innan det var dags att åka hemåt.

För att vara första gången som Alma inte sovit hemma så har det gått riktigt, riktigt bra. Så nu är vi redo för en långhelg i Linköping om två veckor, längtar redan jättemycket!

TACK så jättemycket för ALLT i helgen, vi är supernöjda! Vi saknar er redan!


Man blir trött av att åka bil..


Moster Linnéa myser med en trött Alma

                  
Världens bästa mamma &    Helgens presenter, tack!      Första skorna
syster!                               


ÄLSKADE FAMILJ!!!


Familjeutflykt

Idag har det ju varit självaste Kristiflygaredagen och den har vi inte firat i kyrkan. Istället bestämde vi oss för att göra en liten utflykt till Båstad. Tyvärr var inte vädergudarna med oss, men regnet föll inte och det var rätt varmt. Vi började med att promenera längs hamnen, tittade på båtar och satt och pussades på bryggan. Alma sov hela tiden och det var riktigt, riktigt mysigt. Sedan åkte vi till Café Utsikten och tog oss varsin räkmacka. Då passade Almisen på att vakna och även hon fick se den magnifika utsikten! Det sägs att när det är klart väder kan man se enda till Falkenbergs strand. Efter lite komplicerat blöjbyte i bilen så for vi hem till Halmstad igen. Eftermiddagen avslutades med en rejäl bajsfest i bilbarnstolen inne på Willys och som det luktade! Stackars Alma fick åka rakt ner i plurret när vi kom hem och nu sover hon så sött i vagnen.

Veckan har för övrigt varit ganska lugn, har promenerat en hel del. Mammakilona ska väck! Har även bestämt att nästa vecka åker jag till Stadium Outlet och köper lite nya träningskläder (när man känner sig snyggt klädd är det alltid lättare o träna) sen ska jag minsann börja springa och snart är det dags att börja på SATS igen=)

Var även en sväng uppe på jobbet och hälsade på, Alma charmade nog de flesta och det var riktigt skoj att återse kollegorna igen. I januari kommer jag tillbaka, då är det pappa Teds tur att vara hemma.

Nu är väskorna så gott som packade, bara vänta på att inredningen till bilbarnstolen ska torka...imorrn bär det av till Malmö! Som jag har längtat!!

God helg!

  
     

     

     


RSS 2.0