En regning vecka

Är det juni övermorgon eller har vädret backat tillbaka till april? Förra veckan har det ju verkligen regnat, iofs bra för mina blommor som blommar som aldrig förr, tacktack! Men man har blivit väldigt bunden inomhus. I torsdags däremot var det uppehåll så då passade vi på att fika med lite arbetskamrater på stan, Alma sov hela tiden och ville minsann inte bjuda på något bebismys, så är det ibland=)

Annars har vi mest varit hemma och skaffat bra rutiner i vardagen (trodde vi). Alma har somnat före 20 flera kvällar i rad och efter nattamaten vid 23 har jag inte behövt amma fören 3-4. Så mamma har varit utvilad, notera varit, för nu är vi tillbaka med att amma var 3:e/4:e timma. Förklaringen fick vi delvis hos BVC i onsdags då lillan "bara" gått upp 200g på två veckor, förut gick hon upp 200g/vecka. Inte konstig man är mera hungrig då?! Var ingen katastrof än så vi hoppas ju självklart hon går upp till nästa gång vi ska dit för jag trivs så bra med att amma, har ju alltid maten med sig=) Så, nu har vi pratat nog om amning.

Vi har även testat gymma igen och nu tycker hon det är riktigt skoj, jollrar och "cyklar" som bara den. Att ligga på mage börjar också gå bättre och bättre men fortfarande bara i korta stunder. Hon utvecklas varje dag och det händer nya saker hela tiden, önskar alla nära och kära fick vara med!!!

Moderns dag firades med sovmorgon till 10.30 för både mig och Alma, sedan åt jag nybakade frallor som älskling varit o handlat medan vi sov. Dagen blev en riktig familjedag och jag fick pyssla lite med Almas album, vi såg en film (som verkligen var skitkass) och bara myste! En bra första morsdag måste jag säga=)

Alma har fått presenter nästan varje dag denna vecka, vi tackar och niger! Tänk om jag själv fick så mycket nya kläder, dåå skulle jag vara glad minsann=) i-landsproblem...jag har ju kläder, fy på mig!

Veckan i bilder:

     
Projekt album, en fjärdedel klart..det ska bli ett årsalbum så sparar lite.


Några av presenterna, tacktack!

     
Något positivt med regn=)


Världens finaste sötnöt! Fina accessoarer och kläder på: www.sötnöten.se

        

En riktig tjejhelg

Den här helgen har jag haft världens bästa kompisar på besök. Då Ted är iväg på weekend i Budapest passade jag på att bjuda ner Malin. Vad hon inte visste var att även Sara skulle komma. Eftersom Malin gått och gift sig så tänkte vi passa på att överraska och skämma bort henne riktigt ordentligt. I fredags kom Malin och strax därefter plingade Sara på dörren och Malin blev glatt överraskad=) Gårdagen spenderades på Östra Stranden där vi ordnade med picknick, och skumpa för tjejerna som inte ammar. Lite senare på kvällen så tog vi Malin till Wild West där vi åt oss proppmätta och sedan avslutade vi dagen med en solnedgång i Tylösand, mycket lyckat även om Alma inte var jätteglad på slutet;) Hon har ju givetvis varit med hela tiden och mycket bebismys har både Sara och Malin fått, jag undrar ja om de inte blivit lite sugna på en knodd? Alma måste ju få kompisar;) Tack för att ni var här och mös med oss, vi saknar er redan!

Appropå Alma så växer hon och frodas och i fredags blev hon 2 månader!!! Hon är mer och mer vaken och det händer nya saker varje dag. Att ligga på mage och öva nacken är inte jättepoppis men att greppa mammas hår kan hon minsann. Imorgon ska vi börja på föräldragrupp, det ska bli roligt att få träffa andra bebisar och deras mammor.

Nu hoppas vi jättemycket på att det nedrans askmolnet inte ska påverka flygen mellan Ungern och Malmö så att pappa Ted kommer hem imorgon!!!!

         

   

   

  

   
 


Känslostormar

När Alma föddes så rann tårarna mer eller mindre varje dag i ca 3 veckor. Så fort jag tittade på henne eller tittade på henne och Ted så började jag tjuta, jag kunde inte se något sorgligt på tv heller inte höra en bra ballad. Under dessa veckor spelade även hormonerna ett o annat spratt och jag svettades något kopiöst mycket kvälls- och nattetid. Saken är den att i helgen kom det tillbaka.

Känslostorm nr 2 åtta veckor efter Alma föddes. Och det hela började när vi satt i bilen påväg till lillasyster i Göteborg. Det var någon special-topplista på p3 och de spelade en massa gamla listettor, bla Brolle Jr "Det är hon". Jag körde och Ted satt i baksätet med Alma, jag hörde hur han sjöng med i låten och tittade på honom i backspegeln och då var det igång, som tårarna rann och jag började gråta något hejdlöst. Låten träffade rakt i hjärtat, LYCKA, KÄRLEK, FRAMTID!! Nu gråter jag massor igen, lyckotårar rinner nedför kinderna när jag ser på vår dotter, när jag ser på livet vi har tillsammans och tänker på framtiden.  Det värsta med denna känslostorm är ju givetvis inte att man gråter titt som tätt, utan att med hormonernas berg-och-dalbana så kommer svettningarna, otroligt äckligt och jag får lätt panik på natten när jag vaknar o det är dyngsurt i sängen. Någon som känner igen sig? http://www.youtube.com/watch?v=xGWfe3OySxg

Det är inte bara känslostormen som är i farten, min amningshjärna är riktigt intensiv just nu. Och som kombination med att jag inte äter några mjölkprodukter blir det inget bra. Hjärnan behöver fett för att funka! Så nu har jag börjat med lite vanlig matlagningsgrädde och lite ost i maten, fungerar sådär för hjärnan. Jag är fortfarande väck i huvudet till och från. Men Alma mår toppen, inget kolikskrik och nu sover hon i vaggan på nätterna och i spjälsängen på dagarna, skrattar och jollrar och är hur mysig som helst. Jag vill aldrig att hon ska bliva stur. http://www.youtube.com/watch?v=VxJnk5t6o84

Våran prinsessa!

   


Morgonmyser och lyssnar när pappa visslar

     
Att fånga ett leende är inte lätt..


Kusin Milton myser med Alma, Alma är helt paralyserad


Glada kusin Melker (snart 5 månader) och Alma-kines (snart 2 månader)
Världens mest underbara leende!

Förra helgen började Alma besvara våra leenden och den senaste veckan har det kommit leende på leende. Helt fantastiskt och man blir alldeles varm i kroppen. Hon är toksöt när hon ler och små skrattgropar har hon också. Dessvärre är det omöjligt att få bra bilder, men det kommer. Hon har även börjat jollra lite och det är ju också hur gulligt som helst. Känns som tiden går alldeles för fort, är man konstig om man redan börjat fundera på nr två? Jag önskar att Alma vore så här liten och gosig hela tiden men att hon utvecklas i sinnet. Ted tycker jag är knäpp som tänker så men fasen den här bebistiden är ju så mysig och snart står hon där som en moppsig 14-åring och frågar om hon får pierca naveln. Nah, jag vill minsann att tiden ska sakta ner lite!

Vår donna är nu 1½ månad. Koliken märks inte alls längre och dagarna flyter på riktigt bra. Vi får sova på nätterna och har en nöjd och glad bebis på dagarna. Helgerna som kommer är inplanerade till bristningsgränsen och vår lilla dam ska minsann med på äventyren för fortfarande är man ju mjölkmaskin på heltid. 

Jag trivs som fisken i vattnet och skulle inte byta ut detta mot något! Att vara mamma är det bästa som finns, nästan som att vara kär! Man svävar på små moln hela tiden...

LYCKA!

http://www.familjeliv.se/Forlossningsberattelser/Forlossning/nar-en-ljuvlig-liten-tjej-kom-till-varlden-964


Den är suddig, men hon leer=)

  
Söndagkväll hos oss


Amningsrum på IKEA är verkligen hur bra som helst!


Trött sommartös

6 veckor

Det blev ett medvetet uppehåll då vår lilla tjeja inte riktigt har varit nöjd med tillvaron på kvällarna och jag kände att nu måste jag ge oss tid att skapa rutiner. Och nu har vi fått riktigt bra vardagsrutiner så nu är vi redo för lite "större" äventyr=)

För två veckor sedan bestämde jag mig därför för att vara ärlig mot sköterskan på BVC och berättade att Alma skriker 4-6 timmar varje kväll, helt otröstligt och ingenting hjälper. Då fick vi det konstaterat, vi hade ju känt det på oss och förstod ju nästan att det var så. Men vår lilla Alma har spädbarnskolik. Så sedan två veckor tillbaka äter jag nu INGA mjölkprodukter, ingenting som innehåller mjölkprotein ska jag äta. Det är nämligen gasbildande vilket gör att lillan får ont i magen. Vi kör även Minifom-droppar, 20st innan varje amning. Så nu kan Alma både fisa och rapa och är som en helt annan bebis. En total skillnad! Så nu är bebis, mamma och pappa jättenöjda med tillvaron=) Vi tar en dag i taget och så får vi se när jag kan börja äta normalt igen. Men just nu går det jättebra så jag fortsätter mer än gärna, så länge våran lilla tjej mår bra.

Annars så har veckorna gått i ultrafart och nu är det redan maj och snart är det sommar, som jag längtat!

På återseende!


På dop för kusin Melker 24/4 i Råda Kyrka, Mölnlycke


Kusin Milton (som inte vill sitta stilla på bild) och kusin Melker


Solig promenad i Fyllinge


Nöjd påskbebis


Sover gott i vagnen på balkongen


Smsbild till pappa Ted, Alma tittar bara på lampor=)


Trött tjeja på valborgsfirande i mellbystrand

RSS 2.0