Skymtar våren..

I fredags var vi hos min arbetskamrat Olga och lekte i sandlådan med Filip. VÅR! Det var förresten då som jag insåg att gummistövlar var ett måste för att fröken ska kunna gå/krypa överallt. Var jättetrevligt och nu längtar jag ännu mer tills vi har vår egen trädgård att påta i och där Alma kan leka bäst hon vill.

Men vågar man hoppas på att våren är här för att stanna? Idag åkte iaf mössan av, ljungen i krukorna byttes ut mot vårblommor och balkongdörren har stått på vid gavel sedan vi kom hem. Ge oss ljus och värme!

Imorgon utlovas sol och jag hoppas verkligen att det blir så, så att vi får chans att sola näsorna när vi ska på lunch hos Linda. Veckan är full av aktiviteter som sig bör och jag ska köra GI fas 1 i två veckorna för att få bort "dubbelhakan" så heja heja!

-Emma

 
 

En helg hos mor

I fredags överraskade jag min karl med att tvätta bilen. Eftersom vi skulle fara neråt landet tyckte jag det var lägligt då den var skitig som aldrig förr och jag hatar att åka runt i en smutsig bil, känns tattigt på något sätt. Och snacka om att han blev överraskad, han visste inte vad han skulle säg. Men kommentarerna har avlöst varandra i helgen.. "vår bil ser ut som en leopard, den är lika fläckig". Jo,fast så roligt är det ju inte att tvätta bilen och jag skrubbade väl kanske inte petnoga som en biltokig karl hade gjort.

Iaf så har helgen, med en renare bil, spenderats hos min fina mamma, underbara lillasyster och finurliga Göran i Malmö. I lördags var flickorna på påskmarknad på Vellingeblomman och pojkarna gick på motormässa. Jag hittade äntligen bruna påskfjädrar plus massa annat fint till hemmet. Efter denna förmiddagsutflykt möttes vi upp och for in till staden för shopping. Blev en del till fröken bus så hon kan roa sig i lekparken utan hinder. Är ju inte världens enklaste att hitta gummistövlar till någon vars fötter är 10,5cm. De minsta vi kunde hitta var strl 19 och då är de 1,5cm förstora! Men med raggisar i så kan hon nog stappla runt i vattenpölarna.

Idag har vi varit hos världens starkaste syster som nu legat på s:t Lars i sex ofattbara månader. Alma bjöd på sitt härliga humör och sedan var det dags att åka hemåt. Denna gång var jobbigare än andra. Det är riktigt jobbigt att bo så långt från sina nära och kära. Jag vill ju ha det såhär jämt!

Idag har vi haft förlovningsdag och Ted gav mig en helt ljuvlig vårjacka som enligt min mening är den snyggaste man kan äga i vår! Tårarna rann när jag såg vad påsen innehöll. Tänk att ett klädesplagg kan göra en så glad.

Tack mamma, Göran, Linnéa och Ewelina för helgen! Snart ses vi igen!

-Emma

 
  Har tjuvstartat med påsken då vi far till Östergötland hela påskhelgen..
  Helgens investeringar och den toksöta mössan som mamma gjort till Alma!

Kalas i stan

När man ska ha sitt första kalas så ska det ju vara ett riktigt ordentligt kalas. Därför bjöd vi förra helgen både Teds och min släkt på ett riktigt ordentligt barnkalas med tårta, maränger och gottigott. Ida hjälpte mig med tårtorna och jag blev ganska nöjd med resultatet, alltid lätt att var självkritisk. Alma fick mängder av paket och blev alldeles överrumplad av uppståndelsen. Hon har mestadels sovit dagarna efter. Det blev iaf ett väldigt lyckat kalas och Alma fick allt från cykelsitsar till briospis och kläder m.m.

TACK ALLA FÖR ATT NI VAR MED OCH FIRADE VÅR DOTTER!!!

-Emma

    
   


Alma 1år

I förrgår för ett år sedan föddes den mest underbara människa jag någonsin mött och den kärlek jag känner för henne har jag aldrig känt för någon. En obeskrivlig helt fantastisk känsla och varje dag står vi inför nya utmaningar. Ett helt fantastiskt år har gått och jag minns dagen då hon lades på mitt bröst som igår! När jag läser min förlossningsberättelse kan jag känna varje känsla precis som då och jag blir alldeles varm inombords. Jag kunde inte föreställa mig att det skulle vara så här underbart, intensivt, skrämmande och roligt att vara mamma. 
http://www.familjeliv.se/Forlossningsberattelser/Forlossning/nar-en-ljuvlig-liten-tjej-kom-till-varlden-964 
 
Alma Maja Elisabeth är nu ett helt år gammal och hon är 73,2 äpplen hög och väger 8590 gram. En liten men naggande god tjeja med en vilja och envishet av stål, ett skratt som kan få vem som helst på fall, ögon som tindrar och en charm som smittar på de flesta. Jag älskar henne så otroligt mycket!

Födelsedagen firades självklart med sång och presenter på morgonen, hon tittade med mycket märklig blick på oss båda två och undrade nog varför vi satt där och sjöng så tidigt på morgonen. Av oss fick hon en docka, en pusselpall och en jättefin virkad filt gjord av en tjej från mina hemtrakter. Arvid och Maria kom på lunch men fick gå hem då Arvid inte var riktigt kry men senare på eftermiddagen kom farmor och fastrar och vi firade självklart med tårta! Jag hoppas Alma var nöjd med dagen även om hon inte kommer komma ihåg den..

Idag bjöds det på ett stick i vardera ben och en stor ok-stämpel i rumpan. Hon går även numera för egen maskin, pekar på allt och säger "ä dä, ä dä" vilket jag tolkat som "vad är det" och förklarar då vad det är hon pekar på.. skohorn, taket, fåglar, bakmaskin m.m m.m Det ska läras i tid:)

-Emma

    


Bloggsemester

Har tagit lite semester från bloggandet då jag inte känt att jag varit tillräckligt motiverad plus att jag fått för mig att ingen ändå läser. Men efter massa pepp från syster, Maria och Lina så har jag nu bestämt mig för att göra ett försök igen. Räkna dock inte med dagliga inlägg för vd:n (Alma) i hushållet får helt och hållet bestämma när det passar och inte passar. Därför kommer nu flera inlägg då det skulle bli alldeles för mycket text och ni skulle tycka det var alldeles förskräckligt dödstråkigt att läsa allt på samma gång. Och för att sammanfatta dessa veckor lite kort kommer här några bilder som får tala för sig själva:

-Emma

    

Krymper och tränar

Jag har nu efter drygt tre månader tappat elva cm i midjan och flera cm på lår, rumpa och byst. Om jag är nöjd? JA för f-n! Inte visste jag att jag hade så många "extra" decimetrar på min kropp som jag inte behövde. Cirkus sex kilo är också borta men fyra envisa kilon finns kvar och till juni ska de vara borta och jag ska beställa en ny, snygg bikini från www.phaxswimwear.se och stolt spatsera på stranden som den milf jag är, hrmf.. Skämt åt sidan!

Har iaf kommit igång ordentligt med träningen och det är nog den som gett mest resultat. Och nu när jag tränar 2-3 gånger i veckan var jag ju "tvungen" att köpa lite nya träningskläder eftersom jag inte hinner tvätta mellan gångerna;)

Heja heja!



- Emma

En salig blandning

Ja, det blir det ju när man inte bloggat på x antal dagar. Jag har som alltid jättebra ursäkter, men faktiskt har jag jobbat, varit på babyrytmik och haft en heldag med Maria&Arvid, jobbat igen och kämpat med Alma. Hon har matstrejkat nu ett bra tag och tynar bort. Neh, så illa är det inte men hon blir ju inte direkt en tjockis på denna fasta. Framgaddarna är på gång och har just idag spruckit igenom. Detta har med största sannolikhet gjort fasligt ont och då vill man inte äta, inte sova dagtid, man blir dålig i magen och är allmänt mammasugen. Intensivt, jobbigt men ändå helt fantastiskt. Något ännu mera fantastiskt var att hon idag gick från vår säng till byrån, alldeles av sig själv! Stolt som en tupp är man även om det var fasligt svårt att fånga på film. Men det var ju säkerligen inte första gången.

Almas rum är nu så gott som klart och hon sover kanonbra på egen hand hela nätterna. Skönt att ha ett rum där hon kan leka och ha alla grejer så det inte blir så rörigt överallt. (Eftersom vi har öppen planlösning ser det lätt stökigt ut.)
Idag har vi slappat till tusen då vintern behagade komma tillbaka. Bröd har bakats och tvätten har tvättats. Skönt att ha en del fixat till helgen. Nästa helg blir det kalas för Alma och som det ser ut nu blir vi många, det ska bli sååå roligt för jag har en otrolig längtan efter alla. Jag kan inte säga att jag har hemlängtan då mina föräldrar bor på olika håll med drygt 40mil emellan och jag vet inte vad som är hem. Men jag längtar sjukt mycket efter mina systrar<3 Önskar vi kunde ses oftare, att vi kunde ha en vardag tillsammans. Det gör så ont i hjärtat att inte ha de nära även om jag försatt mig i situationen helt på egen hand.

Som sagt blev det lite gott och blandat ikväll. Nu ska jag ta mig en kopp!
-Emma

 I förrgår var vi ute och gungade i vårsolen, idag ligger snön på backen..
   Ny inredning till flickans rum från jabadabado och färg&form

Ett eget rum, egna skor och husvisningar

Igår tog vi steget, klippte navelsträngen och flyttade in Alma till hennes rum. Vi ordnade och grejade så nu är det BARA hennes alldeles egna rum, återstår lite inredning som borde levereras i veckan. Första natten gick lysande, värre var det för mamman som vaknade titt som tätt utan att höra sin flickas andetag, men det är bara till att vänja sig för hon blir bara äldre. Förstår varför föräldrar gråter när ens barn flyttar hemifrån, Alma ska nog få bo med mamma och pappa för alltid!

  

Eftersom Alma promt ska gå hela tiden MED stöd av oss eller något annat, ute som inne, så blev det idag en tur till skoaffären. Där inhandlades ett par Kavat. Hade egentligen velat ha ett par Converse till henne men hon har ju såna pyttefötter och de fanns inte i strl 20 med ordentlig sula så därför fick det bli ett par hederliga svenska klassiker, stadiga för vristen och med skosnören så de sitter på plats:) Dessa har invigts nu på eftermiddagen och ihop med sin våroutfit blev hon så tokigt söt att jag bara ville käka upp henne!

 

Idag har vi avverkat tre husvisningar, två i Åled och en i Marbäck. Vi blev förälskade i ett av husen i Åled MEN mycket pengar på spel. Vi ska ta oss en ordentlig funderar och prata med bankkvinnan. Tänk om...



Min lördagsmorot är Gladiatorerna, minus 5kg ska bli minus 10kg och jag har två månader på mig. Imorgon tar jag cykeln till jobbet!

-Emma

RSS 2.0