Jakten på det perfekta huset

Nu har vi kommit igång ordentligt och vi är överrens om att nästa steg i vårat liv är hus. Vi letar renoveringsobjekt och vi räknar på att bygga nytt. Det här med hus är minsann ingen enkelt match men nu känner vi ändå att vi kan det här med att bo i lägenhet. Vi trivs superbra som vi bor och det är verkligen ingen panik med att skaffa hus men ett extra rum eller två vore inte fel, en egen trädgård att påta i vore mysigt. Med våra krav så kommer vi ändå inte ha ett hus än på ett par år, därför är det likabra att sätta igång.

På torsdag ska vi på husvisning igen, denna gång är det ett en-planshus i Marbäck. Jag tror iofs inte det är något för oss då jag redan bestämt att jag vill ha ett 1½-plan eller 2-plan hus. Men sekelskiftshus växer inte på träd, åtminstone inte i Halland. Och det är här vi vill bo, det har vi kommit fram till. Utanför Halmstad eller utanför Båstad, helst då LAXVIK:) De hus vi fastnar för ligger i 5 miljonersklassen vilket inte ens är att tänka på, därför tittar vi nu närmare på möjligheterna att bygga eget. Så nu har vi snart varenda huskatalog som går att få tag på.. Då får man ju precis som man vill ha det MEN inga gamla golv som knarrar, inga märkliga vinklar och lutande fönster, gamla kaminer och ingen renovering. Det går ju att bygga ett nytt hus så det knarrar, så det finns små mystiska gömmor och bra-att-ha skafferier. Men vem bygger såna?

Ted är händig och han vill ha saker o göra därför vore ett renoveringsobjekt perfekt, men om vi bygger nytt kan han ju ändå fixa mkt invändigt och vi kan därmed få ner kostnaden. Frågorna och tankarna är många just nu. Hittar man väl ett bra objekt så ligger det på 2-3 miljoner, ska man då renovera för ca 1 så är det ju knappt värt det?!

Fortsättning följer helt enkelt...

  
Hus i 5 miljoners-klassen? UTGÅNGSPRIS!!

eller

   
Bygga nytt?

Kommentarer
Postat av: Ida

Köp en tomt i Laxvik och bygg er Fiskarhedenvilla :)...Vote for new building! Saknar ER!

2011-07-05 @ 15:55:10
Postat av: Emma Jönsson

Ååå hus, det är drömmen=) Får oss kommer det ta ett par år till men en dag så! Röstar nog på nytt faktiskt, om man ska tänka prismässigt! KRAM

2011-07-05 @ 17:30:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0