Onsdag

Fortsättningsvis kommer alla onsdagar innebära BABYSIM! Första gången idag och jag hade fjärilar i magen. Vi var där i god tid, Alma fick lite mat och själva ombytningen gick kanon. Badandet gick också jättebra men det var jag inte speciellt orolig för eftersom Alma älskar att bada och så även denna gång. Hon smaskade nog i sig halva poolen men njöt av att få plaska och skrattade när jag bubblade i vattnet. Det jag var mest nervös för och fasat mest över var ju själva duschningen efter. Men Emma och jag satte vår små loppor i varsin barnstol och sen var det bara att duscha, olja och så snabbduscha sig själv. Jag blev iaf ren i armhålorna=) Därefter kom mandomsprovet. Ålhal-bebis, blöt mamma, handdukar gånger flera, schampoflaska där, lilla necessären här, nappen i munnen o så nyckeln till skåpet i bh:n, haha! Men om 12 veckor fixar jag det här galant och nästa gång tar jag bilbarnstolen med mig!

Den här dagen, liksom de flesta dagarna nuförtiden startade kl 9. Därefter blev det grötfrukost för mig (varannan morgon gröt, varannan smoothie) därefter 1h rask promenad. Detta ska bli vår nya rutin. Nu i eftermiddag har vi varit hos Maria L, en kollega som också fått barn. En sockersöt liten Arvid! Man glömmer snabbt hur små de varit.. Suck vad tiden går fort!

Morgondagen får vi se vad den erbjuder. Vi ska iaf och kolla efter en hoppgunga/gåstol till Almisen när Ted slutat jobbet. Hon börjar bli tung att hålla stående hela tiden..

Nu är ljuset tänt, tekoppen färdig, nöjd bebis sover, världens underbaraste ligger i soffan och Leila är på tv:n

Jag är lycklig och kär i min familj och i livet!

   Självklart dog batteriet på kameran så vi fick fota med Teds något kassa telefon;)

 Helt slut efter badet

 Höstnytt från www.sötnöten.se kom igår på posten


En ganska vanlig vecka.

Åter en vecka i minnet och den avslutades med en alldeles förträffligt trevlig kräftskiva. Fam Johansson/Nilsson tog med sig Almas farbror Robin och åkte upp till Göteborg i lördags eftermiddag. Syster Ida har fyllt 25 och detta firades med kräftor i stora lass. Jag är ju lite som jag är och hade därför beställt insjökräftor "hemifrån" vilka anlände med buss i sällskap av syster Zara och hennes karl, tusentack för besväret. Efter "middagen" blev ljudnivån en aningen hög för Almas smak (trots att hon avverkat flera fester denna sommar utan problem) så vi åkte till Skogsgläntan och umgicks med pappa och Sussie. Jag fick min födelsedagspresent vilken jag blev supernöjd med, TACK! Efter midnatt så kände jag att ögonen började bli tunga så då hämtade jag de berusade bröderna och sedan blev det 14 långsamma mil hem till Halmstad. Regnet stod som spön i backen! Men hem kom vi, även om Alma trodde det var morgon när det var dags att krypa ner i sängen och inte somnade fören 04.30 så var det ändå en lyckad tillställning!!

Förra veckan kämpade vi på med smakportioner och rutiner. Alma är inte alls förtjust i det som serveras på sked och har kraftig separationsångest från mammas bröst. Så vi testade en ny metod, blanda något sött med gröten. Blåbär gick sådär, mangopuré katastrof, men banan hyffsat. Får väl se när den här lilla damen behagar äta "vanlig" mat.

Nu har jag sannerligen inte mkt tid för mig själv på eftermiddagarna för den här fröken hon sover max en timma. Annars är det full rulle på henne. Ska stå upp hela tiden och vara med överallt. Men det är roligt, jag klagar absolut inte. Hon börjar bli en stor tjej nu=) Men inte så pass stor att sittdelen passade, hon såg ut som en krympling som stack fram över bågen.

Denna vecka ska vi ta steget ner i swimmingpoolen, Alma ska göra debut som sjöjungfru på babysimmet Ankan. Ska bli sååå roligt och vi har laddat med nya badbrallor och ny badcap. Här ska plaskas!

Simma lugnt!

 Blåbär ÖVERALLT tom under hennes fötter

 Upp o ner, ner o upp...

   Fina presenter från pappa/morfar, mamma/mormor, moster/syster Zara

Mysdag

O idag har det regnat och Alma har varit mammig så det heter duga. Bara mammas famn och/eller knä som funkat. Så frukosten intogs halv ett och då var jag lagom "skadad" av amingshjärnan. Har förvisso varit ganska mysigt också för den delen. Vi satt och surfade lite och nu ÄNTLIGEN kommer uppföljaren på Läckberg-serien. Jag streckläste ju alla hennes böcker när jag var gravid och som jag längtat på fortsättningen. Självklart har jag förhandsbokat den så att den dimper ner i brevlådan lagom till releasen..

Såna här dagar, när man sitter i mysbyxor i stort sätt hela dagen, men sin lilla flicka tryggt i famnen så tänker jag otroligt mycket. Men tankarna fick verkligen snurr när MIOkatalogen kom. Fann ett såå fint vitriinskåp och började genast fantisera om vårt framtida kök i vårt framtida hus. Snälla drömhus dyk upp nu! Vi har sagt att vi ska ge letandet ett år till, har inte drömhuset dykt upp då så blir det till att snickra ett eget. Jag är mer och mer sugen på det men karln är svårövertalad;)

Nu sover flickan och mamma & pappa ska kvalitetstida..

 Höstläsning!

 SÅåå fint, så de så!

 Älskade barn <3

Alma 5 månader

I lördags blev vårt älskade lilla smultron 5 hela månader! Otroligt vad tiden går fort. Känns inte alls som det var längesen jag fick upp henne på mitt bröst, som jag fick känna hennes lukt för första gången, se hennes små händer och fötter och titta in i hennes stora djupblåa ögon. Kan inte få nog av henne! Saknar henne när hon sover, saknar henne när jag är ifrån henne och älskar henne högst av allt!

Idag var det BVC besök, 6400g och 63,5cm lång. Hon växer precis som hon ska=) Ska ta steget o byta från vagga till spjälsäng nu och även sätta dit sittdelen på vagnen. Men det känns så konstigt, helt plötsligt blev hon så stor. Hon kan vända sig från rygg till mage när hon känner för det, hon älskar att stå eller sitta. När hon ligger ner gör hon "situps" dvs kämpar sig till sittande läge fast hon inte riktigt kan. Och igår lärde hon sig att göra billjud med munnen. Mammas och pappas stora, lilla tjej! Envis och temperamentsfull är hon så det heter duga. Men idag sover hon mest för hon fick även vaccination II, skrek en kort stund men det gick snabbt över. Hon kan när hon vill;)

 Alma ca 30min gammal

  Och nu en 5-månaders glad skit!

 Provar Agnes bumbostol, tyckte det var en märklig upplevelse så en sån skippar vi att inhandla..

 En bondesötnöt på promenad, gå in på www.sötnöten.se och beställ!! Jättefina!


Sköna höstliga dagar

Känns att hösten är på intåg, vindarna är mycket svalare. Längtar efter de där riktigt fina höstdagarna med klarare luft och alla vackra färger ute, dagar när man får lov att vara inne och bara mysa, när man får ha sin allra mysigaste kofta och bara va..

Men i helgen har solen lyst och stundtals har det varit riktigt varmt och det klagar vi ju inte heller på. I fredags kom yngsta lillasyster Ewelina på besök och stannade tills igår. Blev en hel del syskonsnack och i lördags blev det även ett besök på Eurostop. Ewe vill testa galna glassen (www.galnaglassen.se). Men jag lyckades minsann stå emot. Har tappat 1,5kg på att sluta fika och småäta, har även minskat på kolhydraterna men lite behövs ju så att man klarar amningen. När vi traskade ner till stopet så hände en del märkliga saker. Först klev Ewe rakt ner i ett hål. Jag hörde "Emma, vänta!!" O så såg jag henne som jag trodde, sitta på huk. Tänkte att nu har hon väl fått syn på något djur igen, djurvän som hon är. Men halva benet på henne hade sjunkit rakt ner i ett djupt hål!! Några mystiska människor stannade och undrade vad vi pysslade med. Sedan möttes vi av dessa mystiska människor och då kom de med en stor, äckliga gräshoppa och ville visa oss, weird!

Igår när jag tog med vår lilla gnällspik på en promenad så mötte jag en man på cykel och han hade hela korgen full med grönsaker från sitt land. "Hallådär! Vill du ha en squash?" "Ja,tack".. Konstiga saker som händer här på landet.

Nu i veckan ska vi bara ta dagarna som de kommer och ladda inför kräftskivan på lördag!


 Mostermys

 Hålincidenten, notera de mystiska personerna i bakgrunden!

 Jättesquashen jag fick av den snälla mannen på cykel..


Bloggen

Ok, bloggen blir kvar. Men inte för att ni motiverat mig utan för att JAG vill;) Och jag har kommit på att skulle jag skriva bara för min egen skull då skulle jag lika gärna kunna fortsatt skriva dagbok. Så lite för er del är det nog jag skriver också=) Fortsätt gärna kommentera däremot! Men jag ska nog sluta skylta med den på face, så får jag se om jag har några hängivna, trogna läsare som blir kvar..

Idag var Emmis och Mathilda här, blev inte så mkt till promenad då våra små prinsessor vaknat på felsida bägge två. Men lite hemmagjord fisksoppa lyckades vi få i oss och vi hann prata lite mellan matning och sovning. Märks att de två tjejerna blir större, nu passar det minsann inte att sova så mammorna får umgås;) och sen har de fått upp ögonen för varandra också vilket är riktigt skoj. Snart springer de runt här och leker, tokigt fort tiden går!!

Nu har Alma ätit lite mosad potatis vilket gick förvånadsvärt bra, hittills är det ju bara risgröt med lite mosad banan som gått bra. I förrgår testade vi mosade morötter men där hamnade nog mer utanför munnen än innanför.

Ikväll är det matlagningstv som gäller, jag sitter bänkad=)

 Skeptisk till morotspuré

 Bättre o snacka skit m pappa

Tankar som snurrar en helt vanlig tisdagkväll...

Jag har funderat på det här med bloggen. Ser ju på statistiken att jag har mellan 70-100 besökare varje gång jag skriver ett nytt inlägg. Men är det bara för att jag "annonserar" via facebook? Antingen ska jag bli bättre på att skriva, oftare alltså eller så lägger jag ner. Sen vill jag GÄRNA ha kommentarer, då vet jag ju att det finns någon som läser;)

Så vilka är ni som läser? Är ni några? Ska jag fortsätta eller lägga ner? Startade ju bloggen främst för att mina nära och kära ,som bor en bit bort och inte kan vara med i vardagen på samma sätt, ska hänga med.. men läser ni? Mina vänner och min familj?

Känns som att jag kan lägga tiden på annat om jag inte har några läser, eller är det som min sambo säger att jag kanske skriver för min egna skull?

Jakten på det perfekta huset del 2

Jag och min älskade lever efter mottot "alla sätt är bra utom de dåliga". Därför har vi tagit husletandet till en ny nivå. Eller vi gjorde det rättare sagt innan semestern. Vi har nämligen ett drömhus som ligger här vid oss. Det ligger lite enskilt med sin egen grusväg, två lador och en lummig trädgård. Det här huset går jag förbi varje dag på Almas o min dagliga runda. Vi kör även förbi det i stort sätt varje dag när vi ska in i området där vi bor..

Såå till saken. Jag skrev ett brev, på brevpapper och allt. Använda min finaste handstil och plockade fram mina mest poetiska sidor. Skrev att huset var idylliskt och att det satte igång våra tankar och att vi fantiserade om att få bo där. Avslutade med att "om ni någon gång kommer sälja kan ni ha oss i åtanke". Sedan la vi det i brevlådan tillhörande detta drömhus. Tänkte inte mera på det, det värsta de kan göra är ju o slänga det, vi skrev ju inget hotfullt;) MEN... mannen i huset ringde för ca 1 månad sen=) Han var smickrad över brevet och tackade jättemycket, de hade inte tänkt sälja ännu men vi fick gärna komma o titta!! WOW! Så innan veckan är slut ska vi ta mod till oss och gå dit. Tänk om...

Vi har även lagt en annons på blocket att vi söker äldre villa i sekelskiftsstil i Halmstad med omnejd. Tre personer har hört av sig. Ett hus 10mil norr om Sundsvall (!!!), en villa i Unnaryd och en utanför Falkenberg. Inga drömlägen men ändå...

Snart kanske det dyker upp, snart så...


bilden är från google..


Helgen

I lördags åkte vi tillsammans med fam Karlsson/Bengtsson till Helsingborg. Vi kom iväg vid nio och kvart i elva entrade vi båten mot Helsingör. Första gången Alma var utomlands, förutom när hon låg i magen dådå.. Vi gick runt och strosade, åt självklart rödspätta m remoolääde men den var sådär så vi "prutade" ner den lite. På färjan påvägen hem så kom det en japan, modell äldre, och fotade Alma då hon stod i Teds knä. Hela den japanska familjen stod runtom och tjattrade, haha. Sedan var det dags att checka in på hotellet i Helsingborg. Best Western hotell. Var mycket mysigt, fina rum och bra standard. Cecilia och jag lämnade barnen med papporna och unnade oss en timma i relaxen, den timmen gick väldigt fort!

Senare på kvällen gick vi och åt underbart god mat på Hjalmars kök. När det var dags att gå och lägga sig hade hotellet dragit igång nattklubben(??!!!) Vi hade inte en aning om att det var nattklubb på hotellet, då hade vi ju inte bokat där med småbarn och allt. Blev faktiskt inte så mkt sömn som man hoppats på då jag gick ner och klagade vid tolvtiden och vi fick byta rum. Rummet var större och hade högre standard men inte f-n var det tyst! Kanske var därför som det låg öronproppar i badrummet?! Kan ju inte sova med öronproppar, då vaknar man ju knappast om Alma skulle tjoa. Det var en stor besvikelse, men frukosten smakade bra och efter lite tröstshopping på Babyland blev det hemfärd.

När vi kom hem gick vi raka vägen till bingen och jag slocknade direkt och förblev en strandad säl i två timmar! När jag vaknat till liv så var bebisen nybadad och maten färdig! Otroligt tacksam för det=) Älskling du är bäst!

    Helsingör
  Hotell

   Testar sängen

   Relax take it easy

 Pappa är busig, men snart så når jag nog ner=)

Besök

Förra måndagen fick vi besök av Kristina. Det var egentligen tänkt att vi skulle ses på Östra Stranden, men vädret var ostadigt och Alma var förkyld så det blev iste och skorpor hemma hos oss. Sen gick vi en promenad som slutade "småspringandes" i regnet. Det var skoj att se henne igen, blir ju alldeles för glest mellan gångerna trots att vi bor i samma stad;)

Och så i onsdagskväll fick vi besök från Götlaborg! Malin kom och stannade till torsdagkvällen, var riktigt skoj och mysigt att få ha henne här i vår vardag. Torsdagen spenderade vi på stan, det blev lunch på Robert´s och shopping. Hittade inte alls så mkt som jag hoppats på, alltid så när man får lov och har pengar till att handla. Blev iaf ett par nya tights och ett linne från MQ, sparar övriga presentkort till något riktigt fint. Sen shoppades det loss på PoP också, för Alma blir ju större...

På onsdag kommer Emma och Mathilda på besök och vi hoppas på solsken så vi kan promenera på Ön vilket vi tänkt göra flera gånger. Så nu får vädergudarna gärna vara på vår sida!

Och på fredag kommer yngsta lillasyster Ewelina på helgvisit vilket ska bli toppenmysigt! Pappa Ted ska få en lördag för sig själv så vi ska ha girlpower här hemma!

Tycker om att få besök och besöka, då går inte tiden så långsamt!=)

 Sitter nästan själv i sin fina kofta som hon fick av tant Malin

  Shopping

En liten sjukling

Jaha, då har Alma åkt på sin första riktigt ordentliga förkylning. Hon har varit lite snorig nu i en vecka men i förrgår satte det igång ordentligt. Bubblar i den lilla näsan, och låter mycket värre än vad det är. Nattetid är värst ,och man vet ju själv hur det är att ligga platt ner när man ska förkyld, så idag sov vi till kl 11 (!!). Igår höll vi oss inomhus hela dagen, fick en Pippi Långstrump-film på posten så den kikade vi på en stund, annars satt vi mest och mös och lyssnade på Majas alfabetssånger som är en favorit! Det är väl enda fördelen med att hon är förkyld, att hon är mycket gosigare nu och gärna vill ligga i famnen eller sitta i knäet. Annars är det ju full fart i babygymmet som gäller.

Hoppas nu inte det blir värre, feber har hon inte haft ännu. Igår köpte Ted en såndär sug-elefant också så nu kan vi "suga" bort snoret. Man känner sig ju en smula hjälplös när det bara fräser och väser från hennes lilla näsa och hon inte kan snyta sig. När hon ammas låter det nästan som att hon inte får någon luft alls=( Tack för att det finns koksaltlösning och nezeril.

Nu har hon kurat ihop sig så sött i soffan och jag ska fixa lite här hemma för till kvällen får vi finbesök av tant Malin som kommer ett par dagar, supermys!

  Mammas o pappas lilla sjukling!

 Mina rosa strumpor är mkt mer spännande än Pippi

 Scarface efter allt "gnuggande" i ansiktet..

Världens bästa Alma!

Som hon växer och utvecklas vår lilla tjej. Nu har hon upptäckt sina fötter och lärt sig byta hand på leksakerna. Hon älskar att stå upp i knäet och nya gymmet är en solklar favorit! På min födelsedag vände hon sig från rygg till mage, dock låg hon i vår säng och fick därmed lite hjälp av den mjuka madrassen. Men det är inte långt ifrån att hon klarar det även på golvet.

I veckan har vi testat en hel massa nya smaker och det minspel hon gör är så himla roligt! Har en jätterolig film när hon äter katrinplommonpuré, uäää! Videokameran var verkligen en investering! Risgröt smakar hittills bäst så vi fortsätter med den.

Hon är bestämd och vet minsann vad hon vill och hur hon ska göra för att få som hon vill;) Men det är häftigt o se att hon fått en personlighet och att hon börjar bli en egen liten individ..

Älskar henne så sjukt mycket!!

   


Semester del 4

Det var denna semester det, längtar redan till nästa långledighet som Ted är hemma. Har iaf varit fyra UNDERBARA veckor och vi har haft hyffsat tur med vädret, har gjort lagom mycket, njutit och tagit hand om varandra... 

Den här veckan har bjudit på massa sol och värme så vi har varit en tur i Laxvik, en tur i Båstad och en tur till Mölnlycke. Det var i tisdags som vi for på en liten spontan utflykt till Båstad, låg på en filt i gräset och mös, åt gott på hamnkrogen och fyndade lite tuffa kläder till Alma. Helt lagom dag! I onsdags packade Ted fiskeväskan och Alma och jag laddade för en heldag med kusinerna Milton och Melker. Blev ett dopp i poolen hemma på Benarebyvägen och sen åt vi gott (igen) och hade trevligt samkväm med Skoglundarna, alltid lika trevligt!

I torsdags fyllde jag år. Meningslös ålder som inte känns värt att fira, dock har jag ändå blivit uppvaktade med det ena och det andra och jag tackar så jättemycket för allting! Nu ska det shoppas en ny höstgarderob=) Fick nämligen ett gäng med presentkort på MQ, även en superfin kofta av älsklingen och på fredagen fick både Alma och jag paket på posten=) Bamsekram till dig Sara! På fredagkvällen kom Cissi och Björn över och vi åt gott och planerade vår "roadtrip" nästa helg. Blir en natt i Helsingborg och så ska vi ta färjan över till Helsingör. Ska bli riktigt skoj och mysigt! Härligt att komma iväg en sväng och så är det alltid lättare att åka med några som också har barn, de vet ju att det inte alltid blir som man tänkt sig, att allting tar något längre tid och kräver lite mer planering. Som sagt..det ser vi fram emot!

Igår var vi nere en sväng på The Tall Ships Races. Skulle bara se vad det var för spektakel och hamnade mitt i paraden där de olika besättningarna från båtarna tjoade och tjimmade. Var inte mkt att ha det där även om det var mäktigt att få se så stora båtar!

Hädanefter ska jag nog göra flera inlägg än ett i veckan, inser att jag har för mkt att skriva och det blir för långt och tråkigt för er att läsa. Alma får därför ett alldeles eget inlägg=)

På något sätt ser jag fram emot ny vecka utan semester. Vi ska få ordning på våra rutiner igen, jag ska ta tag i mina extra kilon, minst 6kg ska bort och jag är 100% taggad och redo, och så känner vi oss redo för att ta emot hösten och allt vad det innebär...

Tack & hej!


   
BÅSTAD

     
PRESENTER

   
TALL SHIPS RACES

RSS 2.0