2011 blir 2012

Detta år har varit fantastiskt år på alla sätt och vis. Året rivstartade med att syster Ida fick barn numero två som visade sig var en söt gosse som fick namnet Melker. I mars kom vår efterlängtade skatt Alma, Maja, Elisabeth och jag var med om den mäktigaste stunden i mitt liv, jag blev blixtförälskad från första stund och vill mer än gärna föda barn igen! Året och livet blev därmed helt annorlunda (på ett positivt sätt) och det har blivit många blöjbyten, tårar, kärlek, nya bekantskaper, erfarenheter och löften i och med denna lilla människas ankomst. Vi har letat hus som aldrig förr och mer eller mindre kommit fram till att vi ska bygga ett. Vi har skrattat, gråtit, skrikit, tjurat, älskat och blivit ett mera sammansvettats par än någonsin. Och sist men inte minst så gifte sig Malin och John i smyg på en strand i Västindien. Det är väl de stora händelserna som hänt i år.  Sammanfattningsvis kan man säga att år 2011 har varit ett lärorikt och kärleksfullt år på ALLA sätt och vis!

Nu är 2012 i antågande och det kommer bli ett lika fantastiskt år som alla andra varit om man ser det på rätt sätt. Några löften finns men de behåller jag för mig själv. Livet handlar trots allt om att njuta och leva i nuet, det ska vi ta tillvara på och sen får vi se vad vi har åstadkommit om ett år.

GOTT NYTT ÅR alla trogna läsare, hoppas ni fortsätter läsa nästa år!!!

   

-Emma


Utmaning

Jag är egentligen inte så mycket för såna här utmaningar och listor av olika slag. Men bara för att det var min söta syssling Jennie http://kampan.blogg.se/ som utmanar mig så antar jag den. Så se och läs eller hoppa till nästa inlägg;)

Vad gjorde du för ca 10år sedan?
Oj, för 10år sedan. Då var jag 17år och det var nyårsafton. Jag gick iaf gymnasiet, samhäll. Skulle nog fira nyår i Linköping. Så antagligen höll jag på och fixa med outfiten för kvällen och var på jakt efter någon som kunde köpa ut:S Minns inte riktigt, är ju rätt längesen..

Vad gjorde du för 1år sedan?
För ett år sedan var det också nyårsafton (tada). Och då var vi i Göteborg och firade med Malin och John hos deras vänner Linette och Sonny. Jag hade Alma i magen och kände mig som en flodhäst bland alla andra fina människor. Har inget inlägg från just den dagen men ett där ni kan läsa om slutet på förra året: http://ammemmsan.blogg.se/2011/january/gott-nytt-2011.html#comment

Fem snacks du gillar:
Skitsvårt, är ingen snackstjej mer en godisråtta. Men godis, glass och kakor räknar jag i kategorin snacks så då får det bli:
> Ben & Jerry, chocolate fudge brownie
> Alla former av surt godis
> Ballerina med pepparkaka (doppad i mjölk)
> Mjölkchoklad med daim
> Rollo

Fem sånger du kan hela texten till:
Jag är husets lilla sångfågel och nynnar med i det mesta, jag valde de som jag haft som ringsignaler genom åren för de kan jag bra:)
> Utan dina andetag - Kent
> Hugger i sten - Lars Winnerbäck
> Lovestory - Taylor Swift
> Iris - Goo goo Dolls
> Unbeautiful - Lesley Roy

Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär:
> Bygga hus
> Resa
> Ge till min familj
> Skänka till olika organisationer
> SPARA

Fem dåliga vanor:
> Uruselt morgonhumör
> Pilla på allt som man inte bör pilla på; öronen, näsan, tårna, håret, finnar, småsår etc
> Småäta
> Internetshoppa
> Bli tjurig för ingenting

Fem saker du gillar att göra:
> Umgås med nära och kära
> Träna
> Pyssla
> Shoppa
> Göra det där lilla extra i vardagen

Fem saker du aldrig skulle klä dig i/eller köpa:
> Skinnkläder (byxor, jacka, väst, handskar mm)
> Päls
> Axelvaddar
> Kamouflagekläder
> Mockakläder

Fem favorit leksaker:
> Tekokaren
> Bilen
> Min unika, antika mobil
> Videokameran
> Wake-up light

Personer jag vill se göra denna utmaningen:

http://minbebis.com/blogg/fruskoglund/
http://emma85.blogg.se/
http://linahenriksson-slimsuzie.blogspot.com/

Fast ni gör ju förstås som ni vill!








Åldersnoja, nyårsmeny och semla

Idag kom mina produkter som jag besällt från www.eleven.se. Kan verkligen rekommendera att beställa därifrån. Bra pris och snabb leverans! Jag har aldrig varit särskilt orolig för hur jag kommer se ut med åren och tycker det är vackert att åldras på ett naturligt sätt. Men mer och mer har jag börjat irritera mig på de små rynkorna runt ögonen. Därför är jag numera ägare av min första antirynk-kräm. Kan tyckas vara fånigt men det är en double protection så den motverkar inte bara mina rynkor utan återfuktar även huden och är perfekt under ex foundation. Det återstår att se! Jag har även gått på tricket med babyfeet. Inhandlade ett par salvstrumpor och imorgon kväll ska jag ha lite hemmaspa och kliva i dessa i två timmar. Mina fötter ser ut som en gammal dams, torra och skrovliga. Återkommer med resultat!

Kvällen till ära besökte Cissi och jag MAXI för att handla till årets nyårsmeny som kommer bestå av löjrom-och avocadococktail till förrätt, oxfilé med pommes anna, rödvinssås och sparris till varmrätt och avslutningsvis mangoparfait med cockies och hallonsås till efterrätt. MUMS! Appropå mums så åt vi till kvällsfikan (jaja, pensionärsvarning) varsin semla. I och med det nya året börjar även mitt nya liv och jag har aldrig varit såhär taggad. Jag har ett mål och det ska umnås till 1 juni. Jag kommer skriva om min viktnedgång men detta är ingen hälsoblogg så det kommer bara bli några inlägg då och då. Jag har därför under denna vecka unnat mig sånt jag varit sugen på, gått upp några hekton till för att på söndag börja om, bli fit och redo för stranden 2012.

Alma har ändrats så mycket de senaste dagarna. Bebisen börjar försvinna och hon börjar bli ett riktigt pillimariskt barn. Älskar henne oändligt mycket och nu när hon är en så go och gla tjej nästan jämt vill jag bara att hon ska vara vaken hela tiden så jag kan visa henne all kärlek. Skulle kunna käka upp henne för att hon är så jäkla söt och när jag gör mina små försök genom att naffsa henne i fötterna kiknar hon av skratt! Älskling!

-Emma

 

Gunga, lära-gåvagn, mjölkpaket och mellandagsrea

Gårdagen bjöd på klarblå himmel, strålande solsken och fågelkvitter, vårkänslor? Vädergudarna spelar oss ett spratt, ge mig vinter nu!! Iaf så blev det en sån där härlig utedag. Ted stack iväg och tvättade bilen och Alma o jag passade på att göra debut i lekparken. Att gunga var en klar favorit och det kommer bli många playdates där under vår/sommar. Därefter blev det en liten promenad och när Ted kom tillbaka hjälptes vi åt att städa bilen invändigt, många vuxenpoäng trillade in där kan man säga.. Var bara inne och åt sen gick vi ut och gick en riktigt långpromenad hela familjen. Såå skönt att ha Ted hemma i veckorna två så man kan få lite andrum mellan lekarna.
  
I julklapp fick Alma bl.a. en lära-gå vagn av morfar och Sussi. Eftersom vår lilla fröken inte behagat lära sig krypa (hasar sig likt en mask på golvet) utan föredrar att stå och gå mest hela tiden monterade vi genast ihop den, succé! Dvs om vi puttar lite på vagnen så den rullar då går hon, annars har hon inte riktigt förstått grejen. Men att sitta i och åka rally är superskoj! Självklart med ferrariratten i knäet och pappa som chaufför:)
   
Dagen till ära hade jag bestämt att vi skulle avveckla årets mellandagsrea. Morgonen började med en mysfrukost och när vi satt där och smaskade så läste jag på mjölkpaketet (wapnös mjölk, vi kör härproducerat, mer ekologiskt kan det inte bli...jaa, jag är en grönstrumpa Uffe). Iaf så stod det om hur man kunde låna ut pengar för biogasbränsle och sedan få tillbaka de i "natura", förhoppningsvis syftar de på att man får tillbaka de i biogasbränsle, alltså naturliga bränslen. Är det bara jag som tyckter detta var sjukt kul och associerar det till något annat?? Och ett "naturapresentkort" kan man också få, haha!

Efter denna fnittriga morgon blev det iaf ett par timmar på stan avverkade. Åt god lunch på Roberts och fyndade en blus och en tröja på MQ, Ted två skjortor, Alma en jumpsuit och så åkte vi inom Cervera och köpte nya frukostskålar för ett av presentkorten vi fick. Återigen en mysig dag som ska avslutas med soffhäng och te..

-Emma

Almas första jul

Dan före doppardan for vi ,efter mycket om och men, med fullproppad bil ner till Malmö. Efter lite skinksmörgås inkvarterad vi oss i Teds fasters lägenhet i de centrala delarna. Vi fick låna hennes lägenhet då min familj är rätt stor och för att slippa trängas i mamma och Görans annars väldigt stora lägenhet. Julafton firades på traditionellt vis men något annorlunda i år.

En syster saknades ofantligt mycket och dagen började därför med ett besök på sjukhuset för att bjuda på lite syskonbarnsmys och fika. Sedan var hon med oss nästintill hela dagen via webcam. Älskade, starka, underbara lillasyster, en dag kanske jag berättar om henne så ni hänger med. Världen är iaf otroligt orättvis och det var med tårfyllda ögon vi lämnade hennes avdelning för att åka till resterande familj och fira jul så gott det gick.

Maten smakade bra, tomten kom, klappar öppnades, kusinerna busade, och gröten åts med god aptit. Alma njöt till fullo, både av julmat och julklappspapper och massa fina saker fick hon. Hon var inte rädd för tomten, om än något sömndrunken. Kanske kände hon igen honom? Ted var ju så olägligt inne på toan under hela tomtebesöket;)

På juldagen packade vi återigen bilen till brisningsgränsen, några julklappar mindre men några prylar mer. Nästa anhalt var Markaryd där vi åt julmat än en gång och fick massa fina julklappar av Teds mor och systrar. Sen bar det av hemåt och det var riktigt skönt! Och så blev det annandag jul och efter god natts sömn i sin egen säng ordnades det med julfirande nr 3. Teds pappa och sambo var här och vi bjöd INTE på julmat. Fick även där massa fina julklappar, tack tack.

Så, det var Almas första jul. Mycket farande hit och dit, många nya leksaker, kläder m.m m.m. Men hon verkar nöjd och vi är också nöjda! Ted och jag fick en himla massa presentkort i år; Spa, Wild West inkl barnvakt, Cervera mm. Tackar och niger så hjärtligt för allt fint som både Alma och vi fått! För mig handlar julen mer om att umgås med nära och kära, julklappar är till för barnen, fast vi tackar inte nej till lite egentid bara med varandra:)

-Emma

   
    
  


En sådan där dag

Igår var en sådan där dag. En sådan där dag när ingenting passar, man ska inte äta, inte sova, inte leka själv utan mest bara vara gnällig/ledsen och hänga med mamma. Att vara mamma är inte alltid så glamoröst och det är inte bara till att fika och dricka latte hela dagarna. Vissa dagar är ärligt talat rätt jobbiga. Just igår var en sådan dag. Jag vaknade på strålande humör, solen sken, snön låg kvar på backen och jag kände mig så där sprudlande med massa energi. Alma vaknade tvärtom. Två skedar gröt till frukost, fem skedar lunch, en och en halv timmas vila under hela dagen. Klart man blir en gnällig bebis som inte riktigt vet vad man vill, det hade jag också blivit. Och mitt humör halkade också ner..

Gick en långpromenad med Cecilia och Agnes som varit magsjuka och äntligen blivit frisläppta från karantänen. Då behagade fröken sova iaf, sen när jag konkade upp vagnen för trappan så vaknade hon och vägrade somna om. Jag svor ett x antal gånger tyst för mig själv. " Nu får det var slut på den här @#!!(/&%?!! trappan, till nästa vinter ska vi bo i hus!!" Satte mig i gungstolen med Alma och tog ett litet snack. "När man är hungrig så får man äta vad som serveras, är man trött så är det bara till att sova och nu är du ju faktiskt 9 månader så lite kan du väl leka själv.." Hon tittade på mig med sina stora ögon och flinade. Jaja, jag försökte.

Straxt efter fyra kom Ted hem och det var som att vända på en sten. Alma sken upp som en sol och blev sitt "vanliga" jag. Åt gröt så det stod härliga till, skrattade och busade med pappa. Ibland undrar jag om hon är riktigt nöjd med sitt val av mamma, mycket tveksamt sådana här dagar. Jag "kastade in handduken", slängde på mig ansiktet och åkte till MAXI och storhandlade. Egentid är bra och när jag kom hem var jag lugnare och Alma gav mig en bamsekram och ett bett i axeln, hon gör så när hon blir exalterad;) Underbara unge!

Sådana här dagar är det ibland, vissa veckor mer eller mindre och det är varken framsidan eller baksidan med att vara mamma. Det är en del av att vara mamma. Och jag är glad att det är så för man kan inte alltid vara topp, det finns det väl ändå ingen som är vare sig man är bebis eller vuxen.

Idag har vi en bra dag, vi tvättar, sjunger, leker, äter ordentligt, gör tryffel och ordnar inför julen. Ikväll blir det minijulbord och julklappsbyte hos fam Bengtsson/Karlsson, MYS!

-Emma


Tisdag - Alma 9 månader

9 månader med dig i magen kändes som en evig väntan och längtan. 9 månader med dig i livet har gått galet fort och är utan tvekan de bästa månaderna i mitt liv. Varje dag häpnas jag över vad du har lär dig och hur otroligt söt du är, varje dag är ett äventyr och varje dag lär jag känna nya sidor hos dig. Tänk att vi skapat dig och att vi lyckades få till det så bra. Alma, Maja, Elisabeth du är verkligen en stor del av mitt hjärta och mamma älskar dig så otroligt mycket och när hon ser på dig när du sover tåras ögonen! Något vackare än ett sovande barn finns knappast! Kärlek!

Så, nu har min sentimentala sida fått visa sig igen. Har en blödig vecka om man säger så, allt blir lite upp-och-ner, bak-o-fram och småtokigt då. Idag kom äntligen snön, om än något blöt men snö är det iaf. Och vi kläsade på oss och har nu varit ute på en timmas promenad, riktigt skönt faktiskt! Några enstaka dagar kvar till jul och nu måste väl ändå julkänslan infinna sig. Ikväll blir det tomtenatta på stan för att köpa EN sista julklapp till personen som äger andra halvan av mitt hjärta och imorgon ska det bakas baileystryffel. Julmusiken ska få gå på repeat och pepparkakor ska frossas, här vare jul!

Igår var vi på den traditionella julfikan på jobbet. Många mammor, många barn, mycket folk, god tårta, fin julklapp och en trevlig stund helt enkelt. Börjar längta tillbaka nu. Få tänka på något annat än vad som ska packas i skötväskan, hur många blöjor som finns kvar och vad som ska ätas till lunch. Efter nyår ska jag börja jobba lite timmar och sen återstår och se vad som händer. Den som väntar får se...

-Emma

   


6 dagar kvar

6 dagar kvar till jul och julstämningskontot har i helgen fyllts på ordentligt men är långt ifrån fullt (snön saknas). Igår inhandlades julgranen. Jag har sålt en del grejer på fb-loppisen och många bäckar små... Så för pengarna köpte vi en kungsgran. Och nu står den här så ståtlig och fin, jag är verkligen jättenöjd! Almas första möte med granen blev dock inte som förväntat. "Fungerar verkligen den här febertermometern?" frågade Ted när han tempade en gnällig Alma och den stod på 39,2. Jojomensan den fungerar och lilltösen hade igår kväll en ordentlig febertopp och tyckte därför granen var ganska trist. Tror det är flera tänder på gång. Känner igen tendenserna med dålig aptit, dålig mage och sömnlösa nätter.

Inatt sov hon mellan oss och idag har hon inte tempat en enda gång. Så idag har vi kokat kola, tänt fjärde ljuset, griljerat skinka och ätit julgröt med KANEL Eftersom vi åker till Malmö på fredag och firar jul så tjuvstartar vi lite med julmyset. Appropå tjuv, ni har väl sett årets julkalender?! Underbar och så in i bomben spännande. Jag kan knappt bärga mig tills jag får veta hur det ska sluta. Ja, barnasinnet är det inget fel på!

Och nu är det nära så nära att hon kryper. Gäller bara att ta det där första steget! Hon står bara stadigare och stadigare och vill bara gå när man håller henne i händerna. Blir en perfekt julklapp hon kommer få av morfar!

Imorgon blir det julfika på jobbet och resterande veckan får vi se vad den bjuder på. Har ett par julklappar kvar att slå in och träna ett par gånger måste ju hinnas med så att man kan äta julmat, julgodis och annat smaskigt med ganska gott samvete. Efter nyår blir det andra bullar. Ewe vi har vår deal!

-Emma

  
  

En vecka

Det har gått en hel vecka sen jag skrev senast. Och för att fatta mig kort så kan jag bara säga att det är m a g s j u k a som hindrat mig. Den kom som ett brev på posten natten till onsdag. Hade kunnat skriva tidigare men dagarna har varit fullproppade med aktiviteter. Förra helgen var vi i Malmö hos mamma, Göran och Ewelina. Gick på Vellingeblomman där bl.a. nya julgranskulor inhandlades, Alma hade bajsfest på caféet och så hälsade vi på älskade, starka lillasyster<3  

I måndags gjorde vi stan tillsammans med Maria och Arvid. De sista julklapparna ordnades och vi åt superb lunch på Spis&Deli samt en gofika på Regnbågen. I tisdags var det Lucia och vår egna lilla tomtenissa besökte BVC. 7940g och 70,2cm skrevs in i boken. Hon behagar kanske passera 8kg till sin 9 månadersdag på tisdag iaf? Trots att hon ligger på den nedre viktkurvan så utvecklas hon precis som hon ska. Syster Karin tror minsann att hon kryper till jul, tveksamt känner jag men att hon kan stå själv har hon iaf visat vid flera tillfällen under dagen. Hon tar sig framåt på sitt egna finnurliga lilla vis istället.

Och gårdagen kan jag inte säga så mkt om mer än att det var väldigt olyckligt att jag skulle drabbas av Calici lagom till min luciafika. Ted och Alma for till Markaryd och jag höll mig till sovrummet och toaletten. När de kom hem mådde jag bättre och hade spritat nästintill hela lägenheten, bytt lakan och hade fönstren på vid gavel. Höll på att förfrysa och var totalt slutkörd, men skam den som ger sig! Varken Ted eller Alma har drabbats av detta ytterst hemska virus!

Dagen till ära har gått i vilans tecken och jag har försökt återhämta mig så gott det går med en 9månaders bebis. Till helgen ska vi införskaffa julgran, göra julgodis och slå in alla klappar. Nu MÅSTE julstämningen infinna sig är ju inte alls många dagar kvar. Och förtillfället är det noll på julstämningskontot.

En liten bildkavalkad får det bli, bildtexten får ni hitta på själva;)

   
    


Torsdag

Äntligen är det frost på backen och minusgrader på termometern! Har förvisso varit minus tidigare i veckan men ingen frost. Så idag blir det en lång och härlig promenad med Cecilia och Agnes för att få lite frostbitna kinder och kalla tår. HÄRLIGT! Jag vill verkligen ha snö NU, blir det ingen snö till jul så funderar jag skarpt på att övertala familjen att flytta till norra delen av landet. Regn, hagel, blåst och åska i december är INTE vinter.

Alma har blivit en redig liten busunge, är överallt och ingenstans. Går inte att lämna henne en sekund fören hon ligger under köksbordet, har rullat ut till hallen eller sitter och slickar på balkongdörren. Men det är bara roligt, en månads sjukdom gjorde att hon stannade upp lite men nu tar hon igen allt, gärna på samma gång också:) Och pratar gör hon för fullt, i dagarna kom pappa för första gången och nu är det bara bapapapbappapabappa som hörs här hemma. Trots att jag upprepade gånger säger till henne att "pappa är på jobbet, men MMMAMMMMA är hemma" så hörs ingen mamma:( Hon är tokig vår lilla tjej!

Imorgon blir det att ta bussen till stan, behöver fixa lite till julkorten som ska vara skickade nästa fredag. Sen blir det fredagsmys bara Alma och jag då pappa ska på firmafest (igen). På lördag hoppas vi på bra väglag får då ska vi ner till Malmö för att hälsa på 1/3 av fam Johansson och gå på den traditionsenliga julmarknaden på Vellinge Blomman! Jag kan knappt bärga mig fören jag får pilla på alla små tomtar, änglar, krukor och annat pynt.

Ha en fin dag i kylan!!

  
Äntligen blev det kallt så Alma fick användning av sin fina overall från MOLO som mormor köpt.
   
Busan i farten!

En stämpel

Det rosa nagellacket var målat, pumpsen putsade, den lilla svarta satt på, facet och håret fixat till max. Igår var jag redo för min första utekväll på över ett år! Den började med tjejfest hemma hos söta Malin i hennes mysiga etta. Reglerna för kvällen var klara: INGA shots, INGEN spya, INGET feströkande och ENDAST cider. Efter fem stycken snurrade världen men jag klarade mig fint, kände mig som en ansvarsfull, mogen och seriös kvinna i sina bästa år. Vi åkte in till stan och dansade loss på Mårtenssons drack EN drink och EN cider, duktigt! Avslutade natten med en korv I brö ,och taxichaffisen fick sig ett par sanningens ord och hädanefter vet han nog bättre än att köra med i-phonelurarna i öronen och parfymera sig. Jag är verkligen förvånad att jag kunde hålla igång så länge, klockan stod på 03.42 när jag stupade i säng. Jag klarade av att hålla reglerna med undantag för drinken och ett litet halsbloss som smakade vi och vä, hur fan kunde jag hålla på med de giftpinnarna?! ALDRIG mer!

Summa summarum så var det en mycket trevlig kväll, dansnerven finns kvar och jag är väldigt nöjd. MEN jag uppskattar mest av allt att jag har min underbara familj, att jag har funnit kärleken i livet, att jag vaknar i min egna säng, att jag inte varje söndag har en ful stämpel på handleden och att mina kläder inte luktar inpyrd feströk.

TACK! <3


Veckan i bilder

   
Almas aptit börjar så sakterliga komma tillbaka, har man så många klänningar som henne så får man vara extra fin på fredagar, första alkoholhaltiga drycken på 1½år intogs i fredags och Alma var överlycklig att vara på Mc Donald´s..

  
Alma och pappa Ted leker med papegojan och det är sååå roligt!

RSS 2.0